Prije tjedan dana saznali smo da poznati serijal akcijskih avantura Mafia dobiva jedan kompletni paket Mafia Trilogy, a dok čekamo taj paket, poznati izdavač 2K objavio je da su danas na tržište stigle igre Mafia II Definitive Edition i Mafia III Definitive Edition.

Obje gore spomenute igre bit će dijelom trilogije, no u ovom trenutku izašle su kao zasebne igre, koje možete kupiti po cijeni od 30 dolara.

Mafia II koja je originalno izašla 2010. godine tako je danas dobila značajni vizualni remaster, odnosno poboljšane su joj teksture, vizuali, osvjetljenje, sjene i drugo te igra od sada u novom izdanju ima podršku za 4K rezoluciju. Sadržajno, Mafia II Definitive Edition za cijenu od 30 dolara uključuje kompletni originalni sadržaj i sve ikad naknadno izbačene bonus dodatke.

Mafia III je, pak, originalno izašla nešto kasnije, odnosno 2016. godine te njezin upravo objavljeni Definitive Edition za 30 dolara ne nudi u principu ništa više u odnosu na prethodna kompletna izdanja, naročito jer igri još uvijek zapravo ne treba remaster. Naravno, u paketu se nalazi sav originalni sadržaj i bonus dodaci.

Zato će, se druge strane, najveća novost i napredak u odnosu na original biti kompletni remake prve igre u serijalu – Mafia Definitive Edition, koji tek izlazi 28. kolovoza. Sve tri spomenute igre bit će u jednom paketu Mafia Trilogy koji ćete moći kupiti po cijeni od 60 dolara