PlayStation je danas objavio ponudu naslova koji nam na pretplatnički servis PlayStation Plus stižu u svibnju, nakon što Uncharted 4: A Thief’s End i DiRT Rally 2.0 izađu iz ponude. U mjesecu koji je pred nama moći ćemo preuzeti simulator izgradnje i upravljanja gradom Cities: Skylines i simulator poljoprivrede Farming Simulator 19.

Cities: Skylines

Nakon iznimno loših prodajnih rezultata Electronic Artsove igre SimCity iz 2013. godine, razvojni studio Colossal Order i izdavač Paradox Interactive ugledali su vlastitu priliku u kreiranju simulacije izgradnje grada. Cities: Skylines omogućava nam upravo to – detaljno planiranje izgleda i plana grada uz najbitniju komunalnu infrastrukturu, organizaciju prometa i različite servise potrebne za normalno funkcioniranje. Sada, pet godina od izlaska standardne verzije igre i nakon 12 ekspanzija, sa sigurnošću možemo reći da je Cities: Skylines jedna od ponajboljih igara tog tipa.

Cities: Skylines prvotno je izašao 10. ožujka 2015. godine na PC-ju, a dvije godine kasnije dobio je i svoje PlayStation 4 i Xbox One inačice.

Farming Simulator 19

Nakon što se umorimo od izgradnje grada, opustit ćemo se uz Farming Simulator 19, razvojnog studija GIANTS Software i izdavača Focus Home Interactive. Ova virtualna simulacija poljoprivrede stiže s redizajniranom grafikom, novim usjevima poput pamuka i zobi, a uz zemlju, od nas se očekuje i briga za životinje poput svinja, krava i kokoši, ali i konja! 

Po prvi puta u serijalu možemo upravljati i sa mašinerijom John Deere, ali i sa preko 300 drugih autentičnih vozila i mašina za obradu zemlje.

Farming Simulator 19 izašao je 20. studenog 2018. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Obje igre postaju dostupne tek nakon što iz ponude izađu Uncharted 4: A Thief’s End i DiRT Rally 2.0, odnosno od 5. svibnja.