Prošlo je već gotovo pune dvije godine otkako je Bethesda usred svoje press konferencije u sklopu sajma E3 2018 najavila The Elder Scrolls VI, novi nastavak njihove izrazito popularne sage akcijskih RPG-a. No, unatoč tome, o igri još uvijek ne znamo apsolutno ništa, a čini se da će tako ostati još nekoliko godina.

Podsjetimo se, uz samu originalnu najavu igre u sklopu E3-ja dobili smo najavni trailer i informaciju kako bi The Elder Scrolls VI trebao izaći nakon druge tada tek najavljene igre – Starfield. Od tog ljeta 2018. godine pa do danas ništa se nije promijenilo, a fanovi serijala The Elder Scrolls izrazito su nestrpljivi.

Tako je jedan fan putem twittera Peteu Hinesu (potpredsjedniku Bethesdinog odjela za marketing i odnose s javnošću) poslao pitanje kada možemo očekivati novosti o Elder Scrollsima VI. Hines na to nije ponudio nikakve novosti, već je još jednom, nakon dvije godine, potvrdio da igra dolazi nakon Starfielda.

Pri kraju tweeta Hines je istaknuo da ćemo detalje o The Elder Scrolls VI čekati još godinama, što nije pretežito sretna vijest za sve one koji su očekivali novosti uskoro. No, zato je vrlo vjerojatno da ćemo puno ranije od toga barem saznati nešto o Starfieldu,  Bethesdinom next-gen SF RPG-u iz prvoga lica.

S obzirom da krajem ove godine izlaze i PlayStation 5 i Xbox Series X te da nam stiže sve više vijesti o igrama iduće generacije, ne bismo se čudili da Bethesda novosti o Starfieldu podijeli već tijekom ove godine.