Krajem prošle godine izašao je prilično dobar spoj strategije na poteze napravljene po uzoru na X-COM i istraživanja raznih mapa s mutantima kojima upravljate. Razvojni tim The Bearded Ladies je svoj projekt nazvao Mutant Year Zero: Road to Eden i do sada su ga igrači mogli zaigrati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One.

Sinoć je za vrijeme Epicove prezentacije na GDC-u izdavač Funcom objavio da će se to ovog ljeta promijeniti i da će oni koji vole igrati na Nintendovoj najnovijoj i veoma popularnoj konzoli Switch moći uskočiti u taj zanimljivi post-apokaliptični svijet. Zakazani datum izlaska je 25. lipnja, a najavljena je i nova ekspanzija koja će tada biti dostupna za sve platforme. Što će ona uključivati i po kojoj će se cijeni prodavati tim će objaviti uskoro.

“Čim smo započeli s razvojem igre znali smo da bi ona bila savršena za igranje na Switchu. Veoma dobro funkcionira s kontrolama te konzole i tempo koji nudi borba na poteze idelan je za pokretnu ručnu konzolu. Također smo veoma uzbuđeni što imamo priliku ispričati novu priču kroz ekspanziju i veselimo se što ćemo detalje o njoj moći podijeliti uskoro”, rekao je predsjednik razvojnog tima Haraldur Thormundsson.

Najavni trailer možete pogledati ispod teksta, a ako želite saznati više o ovom svijetu i nabaviti igru na nekoj od platformi za koje je Mutant Year Zero: Road to Eden dostupan, zaputite se ovdje.