Souls-like akcijski RPG Mortal Shell originalno je izašao prošloga kolovoza na PC (Epic Games Store), PlayStation 4 i Xbox One, a izdavač Playstack i razvojni studio Cold Symmetry sada su najavili Enhanced Edition – next-gen izdanje koje 4. ožujka dolazi na PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Cijena tog izdanja igre za PS5 i XSX/S bit će 29.99 eura, no svima koji su igru već kupili za PS4 i XOne, next-gen nadogradnja će biti potpuno besplatna. Kako u novoj objavi ističe izdavač Playstack, bit će to superiorni spektakl koji donosi čak i najsitnije detalje neviđene na prethodnoj generaciji konzola, uz poboljšane teksture i oštru 4K rezoluciju te 60 FPS-a na konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X, dok će se na konzoli Xbox Series S vrtjeti u 30 FPS-a.

Također, igra će na PlayStationu 5 iskorištavati napredne značajke kontrolera DualSense, od šaputajućih zvukova koji će dolaziti iz zvučnika kontrolera, pa do vibracija u stilu otkucaja srca koji će rezonirati kontrolerom te uz brojne druge novosti.

Mortal Shell: Enhanced Edition na nove konzole stiže 4. ožujka, a osim što ćete ga moći kupiti digitalno, na isti datum stiže i fizičko Deluxe izdanje koje će koštati 39.99 eura. Ono uz igru donosi art book na 140 stranica te uključuje dosad neviđene concept art slike i ilustracije, ekskluzivni reverzibilni cover i art razglednice.