Sutra, 10. prosinca, Minecraft konačno dobiva cross-platform podršku na PlayStationu 4 koja će omogućiti igračima da skupa igraju neovisno o platformi. Vlasnici PlayStationa 4 moći će zaigrati Minecraft skupa s vlasnicima Xboxa One, Nintendo Switcha, Windowsa 10, Androida, iPhonea i Gear VR-a. 

Starija verzija Minecrafta za PS4 više neće biti dostupna za kupovinu, no nova Bedrock verzija dolazi kao zasebni entitet što znači da ukoliko posjedujete prvotnu verziju još uvijek ju možete igrati. 

Ono što je zanimljivo jest da ćete za igranje na PlayStationu 4 trebati imati Xbox korisnički račun (ne brinite, ne trebam vam Xbox Live Gold). 

U razgovoru za Eurogamer iz Xboxa su rekli kako je potreban “besplatan Microsoft ili Xbox Live korisnički račun koji omogućava svim igračima Minecrafta praćenje napretka i kupovina preko različitih platformi.”

“Pričali smo s našim partnerima iz Sonyja o ovome već neko vrijeme i mislimo da je došao pravi trenutak, iz perspektive studija i cjelokupne zajednice, da uvedemo igrače s PlayStationa 4 na ovo Bedrock putovanje.”, zaključili su predstavnici Xboxa u razgovoru za Eurogamer. 

Eto, sad smo svi jedna velika sretna obitelj.