Akvizicija Activision Blizzarda pokazala se kao težak uspon za Microsoft.

Kao što smo prenijeli jučer, Microsoftovi pokušaji da kupi Activision Blizzard počinju nailaziti na ozbiljne prepreke, softverski div je prisiljen učiniti neke ustupke u pokušaju da sklopi posao. 

Jedno od njih je niz obećanja konkurentskim vlasnicima platformi da će, ako Microsoft bude uspješan s kupnjom, najprodavanija serija i najveća interesna točka, igra Call of Duty, ostati na njihovim sustavima sljedećih deset godina. Ponuda je dobro prošla kod Valvea, a i Nintendo ju je profesionalno prihvatio, ali Sony, Microsoftov glavni konkurent u ratu konzola, navodno nije toliko oduševljen, piše Kotaku. 

Microsoft i nestrpljivi Xbox Team navodno su ponudili ugovor Sonyju koji bi PlayStation divu omogućio ponudu Call of Duty igara na PlayStation Plus pretplatničkom servisu u želji da prodaja bude uspješno zaključena. 

Sony tek treba prihvatiti dogovor, jer se nastavlja boriti protiv spajanja kojim bi Microsoft preuzeo kontrolu nad najvećom trećom stranom u industriji i jednom od njenih najvećih franšiza.