Microsoftov Flight Simulator jedna je od onih simulacija koja je na vrhuncu svoje slave, tamo negdje u ranim 2000-ima svakim novim nastavkom sve više oduševljavao svoju publiku zbog nevjerojatnih detalja kojima je bio ispunjen. Igrača nikada nije bilo previše, ali je vjerna zajednica uvijek s nestrpljenjem čekala novu igru. Hoće li se broj igrača promijeniti s nadolazećim Microsoft Flight Simulatorom koji nam stiže u 2020. godini? Vrlo lako moguće! Razlog tome je svakako i implementacija podrške za uređaje virtualne stvarnosti.

Kako prenosi portal PC Gamer, prošloga je mjeseca šef Microsoft Flight Simulatora, Jörg Neumann, izjavio da podrška za VR u početku nije bila dio plana, ali da je publika ostala oduševljena najavom na sajmu E3 i da su odmah zaključili kako će igra sigurno podržavati VR. Upravo zbog te velike reakcije igrača, developeri iz Asobo Studija i izdavač Microsoft donijeli su odluku o implementaciji podrške za VR. No, nemojte misliti da će igra odmah po izlasku podržavati i tu opciju, jer neće.

U intervjuu koji je Neumann dao za njemački Der Standard prije par dana, naglasio je da je podrška za VR vrlo visoko na listi prioriteta. “Asobo i ja imamo godine iskustva s VR-om. Znamo razliku između lijene implementacije i dobre, pa stoga želimo napraviti pravo rješenje, kao npr. odvajanje kokpita od ostatka svijeta. Tako bi se igrač mogao slobodno kretati, a svijet u pozadini ne bi imao problema s osvjetljenjem”, rekao je.

Microsoft Flight Simulator koristit će fotografije visoke razlučivosti kao Bing Maps, a okruženje će generirati Microsoftov cloud servis Azure, pa će povezanost s internetom biti od iznimne važnosti. Naravno, offline opcija je također moguća, ali uz dosta manje detalja. Simulacija stiže negdje u 2020. godini na PC i Xbox One.