Ok, mislim da ovo nitko nije očekivao, a ako i jest, onda ne već sada. Šuškalo se da Sonyjeva ekskluziva Returnal dolazi na PC, ali rijetki su mislili da ćemo na eventu State of Play dobiti najavu da Sony i razvojni studio Insomniac Games na PC donose svoje dvije igre Marvel’s Spider-Man Remastered i Marvel’s Spider-Man: Miles Morales i to vrlo brzo.

Prvi Spider-Man u remasteriranom PC izdanju na računala dolazi već ovoga ljeta i to 12. kolovoza, dok Miles Morales dolazi malo kasnije – na jesen ove godine. Poznato je da Spider-Man na PC dolazi i u potpunom izdanju koje sadrži sva tri DLC dodatka, a prema naknadno objavljenim informacijama na PlayStation blogu iz Insomniaca su potvrdili da će obje igre imati potpunu podršku za igranje mišem i tipkovnicom te niz značajki prilagodbe grafičkih postavki. Službeno je najavljena i podrška za ray tracing refleksije, dok će konkretnije tehničke specifikacije biti objavljene naknadno.

Bit će ovo zasigurno dva multi-milijunska hita na PC tržištu i platformama Steam i Epic Games Store koja će Sonyju donijeti nama nezamislivu svotu novca. Ako je ikad bilo sumnje, sad je sasvim jasna i vidljiva Sonyjeva strategija osvajanja PC tržišta i širenja van PlayStation sfere.