Nakon što je jučer prvotno putem japanskog PS Storea procurilo da SEGA i Ryu ga Gotoku Studio rade na igri Lost Judgment, nastavku Yakuza spin-offa Judgment iz 2019. godine, u popodnevnim satima stigla je i službena najava igre te je otkriven datum izlaska i prikazan premijerni te detaljni najavni trailer.

Nastavak obećava spajanje elemenata detektivskog istraživanja, noir priče i akcije usmjerene na borbu, a sve to bit će prezentiarano kroz mystery triler u kojemu će glavnu ulogu ponovno imati privatni detektiv Takayuki Yagami.

Nastavak Lost Judgment tako će igrače opet smjestiti u cipele odvjetnika koji je postao ulični borac, a pridružit će mu se Masaharu Kaito, bivši član Yakuze. Njih dvoje imat će zadatak istražiti zločin koji će ih odvesti dublje u zamku isprepletene mreže zavjere, koja uključuje nekoliko frakcija na rubu zakona.

Bit će tu i puno borbe u takozvanom freeform sustavu borilačkih vještina, kroz koji igra implementira brojne poznate kung fu stilove, ali na raspolaganju ćemo imati i detektivske mehanike, trikove i gadgete, te šuljanjem pratiti osumnjičene i infiltrirati se. Sve to bit će smješteno u detaljno izgrađeni centar grada Tokija, ali i novog grada – Yokohame, a te dvije lokacije moći ćemo istraživati vlastitim tempom.

Lost Judgment diljem svijeta izlazi 25. rujna 2021. godine i to za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S