Poznati francuski razvojni studio i izdavač Microids (serijali Syberia i Still Life, Blacksad: Under the Skin te niz drugih igara) danas je najavio da legendarni dugogodišnji serijal stripova The Adventures of Tintin belgijskog crtača i autora Georgesa Remija (poznatog pod umjetničkim imenom Hergé) dobiva vlastitu videoigru za PC i konzole.

Rad na videoigri bit će ostvaren kroz partnersku suradnju Microidsa s poznatom organizacijom Moulinsart, službenom organizacijom zaduženom za promociju, zaštitu i brigu o očuvanju Hergéovih slavnih djela 20. stoljeća, uključujući i sagu o Tintinu.

Strip The Adventures of Tintin, koji je originalno izlazio od 1929. pa sve do 1976. godine kroz posljednjih više od 60 godina doživio je brojne filmske, radijske, kazališne i dokumentarne adaptacije, ali i više od nekoliko različitih videoigara, od kojih je posljednja ona UbisoftovaThe Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn iz 2011., koja je bila usko vezana uz istoimeni visokobudžetni holivudski film iz iste godine, pod redateljskom palicom slavnog Stevena Spielberga.

Igra u ovom trenutku nema službeni naziv, čak niti screenshot, no znamo da se uz Tintina i njegovog psa Snowyja vraćaju i drugi poznati likovi

Prema riječima ekipe iz Microidsa, ova nova igra o Tintinovim avanturama, zasad još nepoznatog imena, bit će akcijska avantura koja će igrače provesti kroz niz nevjerojatnih situacija i donijeti puno napetosti, a igrat ćemo kao Tintin uz pratnju njegovog dobro poznatog psećeg kompanjona imena Snowy. Microids također ističe da ćemo u igri sresti i brojne druge od prije poznate likove kao što su čuveni kapetan Haddock, genijalni profesor Calculus te detektivi Thomson & Thompson.

Kada će nova igra Tintin ugledati svjetlo dana, u ovom trenutku nije poznato, osim činjenice da dolazi na PC i konzole te iz studija Microids obećavaju da će više informacija, uključujući i sami naziv i slike igre podijeliti uskoro. Dotada, više informacija, kao i izjave direktora studija Microids i direktora organizacije Moulinsart – pročitajte u prvoj službenoj objavi.