Da moderne i velike AAA open world igre već godinama postaju sve veće i veće nije nikakva novost. Od Witchera 3 do Assassin’s Creed Valhalle, stotine i stotine sati koje moramo uložiti u neku specifičnu igru nekima izazivaju stres i anksioznost, a druge izrazito vesele.

S koje god strane spektra se nalazili, ako jedva čekate zaigrati nadolazeći post-apokaliptični parkour survival akcijski RPG Dying Light 2 Stay Human, možda će vas iznenaditi da se i ta igra pridružuje listi igara s pozamašnom brojkom sati potrebnih za kompletni i stopostotni prelazak svega što igra nudi.

Tako je poljski razvojni studio Techland tijekom vikenda otkrio da će za nam za prelazak apsolutno svog sadržaja u igri trebati oko 500 sati. Naravno, to nipošto neće biti duljina trajanja same kampanje, jer će nam za prelazak same priče (odnosno glavnih misija i onih najvažnijih sporednih) ipak trebati znatno manje vremena, pa će u tom kontekstu igra trajati između 70 i 80 sati.

Ako bacite oko na odličnu i izrazito korisnu web stranicu How Long To Beat, možete vidjeti da je glavna priča originalne igre Dying Light trajala između 18 i 40 sati, dok je za stopostotni prelazak trebalo između 57 i 93 sata, što sugerira da je Dying Light 2 Stay Human zaista ogroman, kako i sam po sebi, tako i u usporedbi s prvom igrom. 

Što mislimo o igri i što sve od nje očekujemo, možete čitati i u našem velikom tekstu na osam stranica u aktualnom časopisu Reboot #80 dostupnom od 31. prosinca na svim boljim kioscima, a za kraj podsjećamo da Dying Light 2 Stay Human izlazi već idući mjesec – 4. veljače za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.