Ako ste mislili da je došao kraj odgodama očekivanog svemirskog simulatora Kerbal Space Program 2, stiže novo razočaranje. Igra je ponovno odgođena i to ovoga puta na 2023. godinu. I dalje stoji da će igra prvo stići na PC, a kasnije tijekom godine i na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.

Nakon već prijašnjih odgoda i promjene studija s originalnih tvoraca Squad na novi studio Star Theory, Kerbal Space Program 2 trebao je na tržište stići 2020. godine. No u veljači te godine saznalo se da je rad na igri preuzeo treći studio – interni tim izdavača Private Division pod nazivom Intercept Games. Potom je igra par mjeseci kasnije odgođena na jesen 2021., no ni to se nije dogodilo, ali smo zato saznali da na igri uz novi tim iz Intercepta radi i tim iz Squada koji je napravio prvu igru.

Prošloga mjeseca objavljen je novi video koji je, osim činjenice da će igra biti puno veća i ambicioznija od prethodnog nastavka, naglasak stavio na potpuno novi dodatak međuzvjezdanog putovanja. Činilo se tada da neće biti novih odgoda za Kerbal Space Program 2, no početkom ovog tjedna na igrinom službenom forumu pojavila se poruka u kojoj kreativni direktor igre Nate Simpson ističe da je igra jednostavno tehnički zahtjevna i izrazito ambiciozna te da su zbog toga izlazak morali pomaknuti na 2023. godinu.

Donijeli smo tešku odluku da pomaknemo datum izlaska KSP-a 2, koji će sada biti lansiran početkom 2023. na PC-u, s izdanjem za konzole kasnije te godine“, počinje Simpson te dodaje: “Gradimo igru ​​ogromne tehnološke složenosti i uzimamo ovo dodatno vrijeme kako bismo osigurali da postignemo kvalitetu i razinu poliranja koju zaslužuje. Ostajemo usredotočeni na to da KSP2 radi dobro na raznim hardverima, ima nevjerojatnu grafiku i da je bogat sadržajem“.

Simpson se dotaknuo i teme novog studija koji na igri radi od 2020. godine. “Izgradili smo spektakularan tim u Intercept Games – tim koji uključuje, kao što je već spomenuto, ključne članove razvojnog tima koji stoje iza originalnog Kerbal Space Programa. Imamo savršenu kombinaciju iskusnih, strastvenih i vještih developera kako bismo u potpunosti ostvarili ambiciozni potencijal ove igre“, zaključuje kreativni direktor.

Više informacija o Kerbal Space Program 2 očekuje se u narednim mjesecima, a poruku zahvale fanovima na strpljenju i vijest o odgodi na 2023. godinu možete pogledati i u novom videu iznad (“Timing Update”) kojega su Simpson i njegov studio podijelili zajedno uz novi post na forumu.