Duljina, broj sati te količina sadržaja i zabave koju neka igra nudi u usporedbi s njezinom cijenom u današnje vrijeme vrlo je česta tema, prema kojoj se čak i oblikovalo čitavo tržište i vrste igara koje igramo. Mnogi će, pritom, tvrditi da im igra zaista mora ponuditi hrpetine sati sadržaja kako bi se kupnja isplatila, dok će drugi, zbog negativnih trendova implementiranja mikrotransakcija u online “games as a service” modelu radije jednokratno potrošiti novac na igru s usmjerenom pričom, na koju će potrošiti desetak do petnaest sati. Gdje je točno granica toga koliko neka igra treba trajati da bi se trošak isplatio – još uvijek nitko ne zna odgovor. No, zato smo sada saznali koliko će otprilike trajati kampanja očekivane igre Borderlands 3.

U intervjuu za portal VentureBeat, odnosno njihovu podsekciju GamesBeat usmjerenu na videoigre, kreativni direktor Borderlandsa 3 – Paul Sage – izjavio je kako možemo očekivati da će kampanja trojke trajati oko 35 sati i to samo uz poneki sidequest. Naravno, kako biste vidjeli apsolutno sav sadržaj koji Borderlands 3 donosi, u igri ćete morati provesti puno više vremena. Ta informacija u skladu je s onim što već od prije znamo o trećem očekivanom nastavku, a to je da je generalno puno veći nego bilo koja prethodna igra, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da ćemo istraživati više različitih planeta i putovati od jednog do drugog pomoću našeg broda i glavnog huba Sanctuary 3.

Paul Sage, kreativni direktor Borderlandsa 3, u intervjuu ističe kako su puno pažnje posvetili priči, likovima, odličnoj pucnjavi i RPG elementima (fotografija preuzeta s portala GamesBeat).

Govoreći o igri, procesu njezine izrade, prelasku na novi engine (Unreal Engine 4) te činjenici da je u projekt uključen od prije četiri godine s jasnom vizijom unapređenja, poštivanja povijesti franšize i širenja igre na više različitih planeta, Sage se u intervjuu dotaknuo i ambicioznosti koja ih je vodila pri izradi Borderlandsa 3 u želji da isporuče još bolju igru koja će se svidjeti fanovima. “Rekao bih da smo vrlo ambiciozni. Prema mom tech timu, ponekad možda i preambiciozni“, uz smijeh se prisjeća Sage te dodaje: “U igri ima jako puno toga. Idemo na te različite svjetove. Duljina igre bit će 35 sati ako prolazite samo glavnu priču – bez previše side misija. Mislim da je tu bilo jako puno ambicioznosti od samog početka“.

Što je još sve kreativni direktor Borderlandsa 3 imao za reći o ambicioznom procesu izrade igre, pročitajte u ekskluzivnom intervjuu portala GamesBeat putem ovoga linka. Za kraj – mali podsjetnik: Borderlands 3 izlazi 13. rujna 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One.