Valorant je izašao prije gotovo dva tjedna i novitet je za većinu igrača koji nisu imali privilegiju sudjelovati u zatvorenoj beti. U igri je trenutno dostupno 11 agenata, svaki s jedinstvenim mogućnostima, a evo kako otključati sve agente u Valorantu.

Što je Valorant?

Valorant je taktička multiplayer pucačina u kojoj se nadigravaju dva time od po pet igrača. Najlakše ju je opisati kao kombinaciju najpopularnijih esport pucačina Counter-Strike: Global Offensiva, zbog ekonomskog sustava i kupovine oružja, te Overwatcha zbog različitih likova u igri od kojih svaki ima drugačiju ulogu i sposobnosti.

Valorant za nove igrače 

Nekim novim igračima Valorant bi mogao biti zahtjevan na početku, ali namjera Riot Gamesa pri izradi igre je bila jasna, a to je napraviti esport. Tim potezom fokusirali su više na igrače koji imaju natjecateljskog i igračkog iskustva u sličnim naslovima nego na nove igrače.

Kako otključati sve agente u Valorantu?

Svaki igrač počinje igru s pet dostupnih agenata: Sova, Sage, Phoenix, Jett i Brimstone. Tako će u svakom timu biti pet različitih agenata odmah na početku igre. 

Preostalih šest agenata u Valorantu svaki igrač mora otključati. Dva heroja otključat će igranjem i levelanjem do Ignition: Act 1 contracta.  Po još jednog heroja svaki igrač će otključati na levelima 5 i 10. 

Ako ne želite trošiti novac na otključavanje agenata u Valorantu, morat ćete podosta igrati. Na 10. levelu otključat ćete Contracts. Svaki donosi nagrade za levelanje, a kako biste otključali određenog agenta morat ćete podići njegov Contract na level 5. Druga opcija je kupovina Valorant Pointsa stvarnim novcem. 

Agenti koje ćete morati otključati naknadno su: Breach, Cypher, Reyna, Raze, Viper i Omen

Zato pažljivo birajte koje agente otključavate kojim redom i planirajte koje agente želite najviše igrati jer moglo bi potrajati da ih otključate sve.