Jumanji: The Next Level, odnosno, na hrvatskom, Jumanji: Iduća razina direktan je nastavak filma Jumanji: Dobrodošli u igru koji je prije dvije godine poharao kino blagajne te ga je samo u Hrvatskoj pogledalo gotovo 100.000 gledatelja. Spomenuti nastavak u hrvatska kina stiže za malo više od dva tjedna u trenutku pisanja ovoga teksta, odnosno 11. prosinca!

I u ovom Jumanjiju u glavnim ulogama gledamo poznata imena kao što su Dwayne “The Rock” Johnson, odlični Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan i Nick Jonas, a njima će se u novom nastavku pridružiti i neki od najcjenjenijih holivudskih glumaca staroga kova, a to su Danny DeVito i Danny Glover koji humor, u skladu s nazivom filma, također dižu na iduću razinu.

Karizmatični Jack Black i odlična Karen Gillan

Ovoga prosinca u Jumanji svijetu sve što je moglo poći po zlu, pošlo je. Igra se pokvarila, krivi igrači ušli su u pogrešne avatare, izazovi nikad nisu bili opasniji, a čini se da igru neće uspjeti svi uspješno završiti i pritom preživjeti. Jeste li spremni zaigrati najopasniju igru na svijetu?

Film Jumanji: Iduća razina u domaća kina stiže 11. prosinca, a s kakvim će se sve problemima i opasnostima naša ekipa suočiti i koliko je novi Jumanji postao opasno mjesto za igru, pogledajte u finalnom traileru filma!

Neko vrijeme je prošlo otkako su naši junaci, tada obični srednjoškolci, kompjuterski geek Spencer, sportaš Fridge, popularna Bethany i povučena Martha zaigrali davno zaboravljenu igru Jumanji. Obzirom da ih je tada igra doslovno usisala te su u tijelima svojih avatara morali završiti igru i preživjeti sve izazove izbjegavajući stvarne životne opasnosti, naši junaci su jedva čekali ostaviti igru daleko zakopanu u prošlosti. No jesu li u tome uspjeli?

Kada jedan od njih iznova završi u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u misiju spašavanja. U međuvremenu se igra očigledno promijenila kao i ekipa koja je završila u njoj. Avatari su drugačiji, neki novi likovi su se ubacili, a igra nikad nije bila teža i opasnija. Prošli put su svi uspjeli uspješno završiti igru, hoće li i ovoga puta biti tako?

Dwayne “The Rock” Johnson i Kevin Hart također se vraćaju u nastavku

Vrijedi istaknuti kako je „prethodnik“ iz 2017. godine  postao film s rekordnom zaradom u Americi za studio Sony Pictures srušivši dotadašnji rekord Spider-Mana iz 2002. godine. Štoviše, Jumanji je nadmašio sve dotadašnje Spider-Man filmove, Skyfall, Ljude u crnom i Istjerivače duhova.

Na globalnoj razini film je ostvario zaradu od čak 950 milijuna dolara. Nastavak zato opravdano ima novu razinu očekivanja.