Rasprava koja se potegnula tijekom i nakon otvorene bete Star Warsa Battlefront II o naravi mikrotransakcija u toj igri ne jenjava. Sada se i developer DICE u zahvali igračima oglasio s više detalja o tome kako funkcioniraju i što se sve može otključati u loot-boxovima.

U postu na svojim službenim stranicama rekli su kako im je drago što se toliko igrača uključilo u betu te “podijelilo svoje misli s njima”. Pod misli pretpostavljamo da se radi o iskrenom nezadovoljstvu s sustavom loot kutija.

Pojasnili su kako sustav nije bio kompletno predstavljen u beti te da se uz Star Cards mogu otključati i oružja, dodaci za oružja, creditsi, emotesi, oblekica i pobjedničke poze. Igrači će kutije otključavati završavanjem misija i izazova ili kupovinom s in-game creditsima ili Crystalima.

Napominju kako će igrači igranjem morati zaslužiti pravo da nadograde Star Cardove i otključaju većinu oružja. Nadogradnja i otključavanje moguće je samo dovoljno visokim rangom što je nemoguće postići bez igranja igre.