Serijal The Witcher jedan je od najpoznatiji serijala RPG igara, a razvojni studio CD Projekt RED koji je zaslužan za ove hitove svakim novim nastavkom postajao je miljenik gaming pučanstva zbog svojih iznimno pozitivnog odnosa prema gamerima kao potrošačima, otvoreno odbijajući moderne prakse poput Season passova, mikrotransakcija, loot boxova i sličnih.

Budući da se serijal prodao u nevjerojatnih 33 milijuna primjeraka, bili bi iznimno tužni kada se više nikad ne bi vratili u svijet kojeg su tako dobro realizirali Andrzej Sapkowski koji je napisao knjige i CD Projekt RED.

No, ako je suditi po intervjuu koji je izvršni direktor CD Projekt REDa Adam Kicinski dao u jednom poljskom fnancijskom web sajtu, izgleda kako ćemo u dalekoj budućnosti dobiti još Witcher igara.

Naime, u intervjuu, gospodin Kicinski je objavio kako rade na još jednom projektu uz Cyberpunk 2077, ali da trenutno ne žele ništa otkrivati kako bi sav fokus igrača i resursi unutar studija ostalo na Cyberpunku 2077.

Na pitanje hoće li CD Projekt RED uzeti u obzir izradu The Witchera 4, na što je on odgovorio da su prve tri igre bile trilogija s Geraltom u glavnoj ulozi, tako da iduća igra se ne bi mogla nositi isto ime s brojem 4 na kraju što na koncu ne znači da ostavljamo taj svijet iza sebe. Budući da smo gradili taj svijet preko desetljeća a Witcher je jedna od dvije franšize na kojima planiramo temeljiti svoj daljnji rad. Nažalost, više od toga gospodin Kicinski nije mogao reći.