Jeremy Soule, skladatelj soundtrackova za prijašnja tri nastavka Elder Scrolls serijala, kaže da nije u planovima za slijedeći, šesti nastavak.

Souleove čudesne kompozicije za Morrowind, Oblivion i Skyrim su svakako oblikovale kolektivnu svijest o serijalu sa epskim temama i predivnim soundtrackom naših beskonačnih lutanja pustopoljinama serijala. Nažalost, sve je izglednije da neće biti dio šestog nastavka, koji je još uvijek bez imena.

Soule je vijest objavio na svojoj Facebook stranici, navodeći da “nikada neće okrenuti leđa TES-u i da je njegova uključenost ovisna o kreativnim odlukama Bethesde i smjeru u kojem žele odvesti serijal”. 

Također, kao i svaki gospodin, je napomenuo da cijeni potporu, no vjeruje da će osoba koja će ući u njegove cipele obaviti itekako dobar posao.

Davne 2016. Soule je kritizirao Bethesdu jer je koristila njegovu glazbu u Skyrim koncertima bez da su ga o tome obavijestili, što bi značilo da je to izvođenje samo “prepiska” njegovog rada. Navodio je da nisu imali njegove originalne notne zapise te da glazba koju su izvodili je bila izvođena “po uhu”, s mnogim manama.

Je li ovo dovelo do udaljavanja Soulea i Bethesde, ne možemo sa sigurnošću reći, no po svemu sudeći ćemo dobiti drugog kompozitora za Elder Scrolls 6, koji je najvjerojatnije još par godina udaljen od izlaska.

Inon Zur, skladatelj Fallout igara, je skladao OST za Elder Scrolls Blades, pa ne bi bilo preveliko iznenađenje ukoliko bi on bio odabran za Souleov posao na TES6.

A dotada ćemo do besvijesti vrtiti teme iz prijašnjih Elder Scrolls igara i nadati se da će netko drugi obaviti barem upola dobar posao kao Soule.