J.J. Abrams, redatelj zaslužan za preentuzijastično korištenje efekta odbljeska Sunca od leće (lens flare), te za rebootanje Star Treka i najnoviju epizodu Star Warsa, sada ima svoje prstiće u još dvije voljene franšize. Bez lens flarea, doduše, jer je Abrams bio dovoljno pametan da posluša savjet supruge, tako da je odustao od svog najprepoznatljivijeg, i najiritantnijeg redateljskog potpisa.

Filmovi Half-Life i Portal su “u razvoju”, rekao je Abrams za IGN UK. “Imamo pisce i radimo na obje priče. Ali nemam nikakve uzbudljive vijesti.” Za Half-Life fanove koji pušu i na hladno, čak i ovako mala vijest je važna.

O kolaboraciji između Abramsa i Gabea Newella šuška se i šušketa još od DICE-a 2013., kada su govorili o pričanju priča na više platforma. Newell je bio spomenuo da je Valve bio u pregovorima s Hollywoodom o filmu nedugo nakon izlaska prve Half-Life igre, ali kako to nije urodilo plodom jer im se nisu svidjele Hollywoodove ideje. Čini se da su u Abramsu našli boljeg kolegu.

U nedostatku Half-Life filma, i trećeg nastavka igre, donosimo kratki film The Gravity Gun koji su 2013. napravili fanovi serijala.

I naravno, kratki Portal film No Escape, kojeg su također napravili fanovi.

Sljedeći na potezu je Hollywood.