Developer i izdavač 11 bit studios, poznat po igrama koje potiču na razmišljanje, za 2023. godinu sprema dva projekta – The Invincible i The Alter, a jučer je u suradnji sa studijem Fool’s Theory, koji je trenutno zadužen za razvoj Witcher Remakea, najavio novu igru The Thaumaturge.

The Thaumaturge je turn based RPG izometrijskog pogleda smješten u kulturološki raznoliku Varšavu 20. stoljeća gdje, osim brojnih etničkih i nacionalnih skupina, obitavaju thaumaturzi, ljudi s posebnom vještinom – upravljanjem Salutorima. Saloturi su ezoterična stvorenja nalik demonima koja mogu percipirati i pripitomljavati samo svojevrsni iluzionisti, thaumaturzi, koji ih potom koriste za vlastite interese i potrebe. Salutori, čiji korijeni potječu iz različitih kultura, služe kao moćna i korisna sila. Primjerice, poljski su autori u igru ugradili elemente slavenske mitologije jer je iz dostupnih informacija vidljivo da će jedan od Salutora biti Bukavac, stvorenje poznato u slavenskoj usmenoj predaji, specifično za područje Srijema.

Prožeta filozofijom 11 bit studija, igra će nuditi različite stilove borbe, značajke razvoja likova i mehaniku istraživanja dok se dotiče složene teme unutarnjih demona. Autori ističu da će igrači morati na sebe preuzeti odgovornost donošenja moralno dvosmislenih odluka dok se suočavaju s moćima izvan shvaćanja običnog čovjeka.

The Thaumaturge, koji je u ponedjeljak dobio svoj najavni trailer, još nema datum izlaska, ali je dostupan za stavljanje u Steamovu listu želja.