Otkako je Guild Wars 2 postao free-to-play, popularnost mu vrtoglavo raste. Taj popularni MMO sada igra sveukupno sedam milijuna igrača, a ta brojka dostignuta je manje od tri mjeseca nakon što su ArenaNet promijenili ploči i odlučili da se igranje Guild Wars 2 više neće naplaćivati, te da igra neće sadržavati “agresivne” mikrotransakcije.

Prva Guild Wars 2 ekspanzija izašla je danas i zove se Heart of Thorns. Za nju ćete morati platiti, a sadrži novi zonu pod imenom Maguuma Jungle, u kojoj će se igrači boriti sa drevnim zmajem kojem je glas posudio – hoćemo se igrati pogađanja? Poštedit ću vas: zmajo će vas pržiti uz milozvučni glas Nolana Northa. Također se dobiva novi profession, Revenant, nove elitne specijalizacije, novi raidovi, tamnice, i nova mapa za WvW PvP mod pod nazivom Desert Borderlands.

Guild Wars 2 inače svi hvale zbog prijateljski nastrojene zajednice i odličnog post-launch supporta. Pa zaigrajte, ako vam je gušt. Ipak je besplatno, a možda vam se toliko svidi da izdvojite koju paru za Heart of Thorns.