Svi oni koji do sada još nisu ili oni koji su željni doze nostalgije mogu zaigrati Dark Souls: Remastered – uljepšanu i djelomično poboljšanu verziju From Softwareovog klasika koji je izašao prije sedam godina. Kao što je bilo rečeno, dostupne su verzije za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok je izlazak verzije za Switch pomaknut na ljetne mjesece.

Za one koji nisu upoznati s igrom, radi se o drugom nastavku u serijalu Souls koji je izašao nakon manje popularnog, ali nimalo lošije prihvaćenog Demon’s Souls. Serijal je poznat po svojoj težini i zloglasnom ekranu koji vam lijepo kaže “You died”, no oni koji su spremni uložiti vrijeme i strpljene u otkrivanje tih svjetova nagrađeni su odličnim dizajnom levela i bosseva, kao i zadovoljstvom koje proizlazi iz rješavanja velikih izazova.

PC igrači su Dark Souls: Remastered mogli zaigrati već jučer, dok se konzolaši zabavi mogu priključiti danas. Oni koji su za PC već imali Dark Souls: Prepare to Die Edition mogu igru nabaviti po 50 posto nižoj cijeni, odnosno 20 eura, dok se verzija za PlayStation 4 i Xbox One prodaje za 40 eura. Na sve tri platforme ova igra radi na 60 sličica u sekundi, a ubačene su neke quality of life promjene, kao i bolje teksture te kompletno promijenjena online infrastruktura. Ispod teksta se nalazi najnoviji trailer, dok službene stranice kriju više informacija o igri.