HTC Vive je sustav koji prvenstveno iskorištava virtualni prostor. Dva laserska modula cijelo vrijeme mapiraju prostor i prate tvoj korak ili bilo kakav pokret čak u pola stupnja. Zbog toga osjećaj korištenja HTC Vivea puno je prirodniji od nekih drugih VR uređaja, jer je svaki korak u stvarnom svijetu jednak jednom koraku u virtualnom.

Temeljna razlika je da postoji wireless kontroler koji vidiš u virtualnom svijetu i pomoću kojega se mogu raditi interakcije s objektima: udaranje, otvaranje, podizanje, i slično.

Na Reboot infoGameru možete isprobati tri kratka dema koji sve skupa traju 10 minuta. Izdvajamo demo koji vas stavlja na olupinu broda ispod razine mora, i demo je crtanje u virtualnom prostoru na kojemu možete vidjeti moguće komercijalne upotrebe HTC Vivea (AutoCad, dizajniranje).

Za isprobavanje HTC Vive demoa gužva je od otvorenja sajma

Za isprobavanje HTC Vive demoa gužva je od otvorenja sajma

“Već sedam mjeseci neumorno radimo u suradnji s Valveom na kreiranju sadržaja za HTC Vive. Uređaj u komercijalnu prodaju kreće prije Božića”, rekao nam je Stipe Sikirica, koji je zadužen za prodaju HTC Vivea u Hrvatskoj i Bosni. O cijeni ne može, ali poručio je kako će si ga svaki prosječan gamer moći priuštiti.

Na Reboot infoGameru možete isprobati developer kit za HTC Vive, dok će uređaj koji ćete moći kupiti biti manji i lakši, kao i kontroler. Iz HTC Vivea kažu kako su prezadovoljni odazivom na sajmu i dojmovima posjetitelja koji su isprobali demoe.

HTC Vive predstavljen je samo na top gamerskim eventima u Parizu, Bostonu i Denveru, tako da je i nama u Rebootu i cijelom HTC Vive timu jako drago što smo uspjeli nabaviti i jedan uređaj za naš Reboot infoGamer.

HTC Vive

Dođite isprobati HTC Vive u paviljon 8!