Razvojni studio Insomniac Games razriješio je sve dvojbe koje se tiču izlaska novog nastavka popularnog serijala Ratchet & Clank na bilo kojoj drugoj konzoli osim PlayStationa 5.

Na društvenoj mreži Twitter odgovorili su na upit jednog korisnika kojeg je zanimalo hoće li Ratchet & Clank: Rift Apart stići i na konzolu PlayStation 4 ili će igru moći zaigrati samo vlasnici Sonyjeve next-gen konzole PlayStation 5. Na razočarenje svih vlasnika trenutne generacije – Ratchet & Clank: Rift Apart ekskluzivan je naslov za PlayStation 5

Iako smo se možda potajno nadali drugačijem odgovoru, nedolazak igre na trenutnu generaciju Sonyjeve konzole nije neočekivan. Pogotovo ako uzmemo u obzir da će se igrini svjetovi mijenjati u djeliću sekunde, a neće postojati ni ekrani za učitavanje. Za tako nešto ipak će biti potrebno iskoristiti svu snagu SSD-a koji dolazi s PlayStationom 5.

Ratchet & Clank: Rift Apart po prvim je informacijama trebao izaći kad i PlayStation 5, ali dosad nismo dobili i službenu potvrdu o tome. Tko zna, možda nas Insomniac Games iznenadi već u idućim danima.