Bandai Namco objavio je kako će njihova borbena igra Soulcalibur VI dobiti novog lika, a radi se ni manje ni više nego o glavnom negativcu iz originalne igre imena Inferno.

Ovaj demonski borac koristi oružje naziva koje izaziva strah u kostima njegovih neprijatelja. Dugogodišnji fanovi ovog serijal upoznati su s njim jer je ovo oružje utkano u srž samog serijala, a zove se Soul Edge.

Borbeni stil Inferna može se opisan je kao ”stil kojeg imaju oni koji su pod njegovom kontrolom”. U prijašnjim igrama u serijalu Soulcalibur, Inferno je imao sposobnost oponašanja borbenih stilova svojih neprijatelja i kopirati njihove poteze, a imao je svoje jedinstevene napade. Izgleda kako će jako slično funkcionirati i u ovom nastavku.

Važno je napomenuti kako je Bandai Namco istaknuo kako igrači neće biti u mogućnosti igrati s Infernom u multiplayeru. Budući da je Inferno oduvijek bio malo OP (overpowered) i s obzirom na njegovu sposobnost kopiranja borbenih stilova, postoji mogućnost da je razvojni studio pomislio da će kao takav previše dominirati u kompetitivnom načinu igre.

Bez obzira na online multiplayer, Inferno će ipak biti igriv u lokalnom multiplayeru.

Soulcalibur VI izlazi 19. listopada za PlayStation 4, Xbox One i PC.