Dok odbrojavamo zadnje sate do 2016. godine koja će po svemu sudeći biti prepuna zanimljivih igara, zašto ne bismo pažnju skrenuli na još jednu igru koja nije dobila onoliko pažnje koliko je zaslužila u ovoj protekloj godini?

Predstavljamo vam Downwell, arkadnu platformer igru čija jednostavnost skriva njenu stvarnu kvalitetu.

Kada bi Super Meat Boy i Tetris imali dijete, zvalo bi se Downwell

Kada bi Super Meat Boy i Tetris imali dijete, zvalo bi se Downwell

Rudimentarna pixel grafika koja ne bi izgleda napredno niti na “komodorcu” definitivan je dokaz da čak i eri AAA VR multiplatform senzacija ima mjesta za jednostavnu zabavu.

U igri je jedini zadatak spustiti se kroz naizgled beskonačnu seriju spilja prepunih opasnih crvenih čudovišta. Kao obrana vam služe samo čizme kojima možete pucati direktno ispod sebe, a cijelo vrijeme imate samo tri tipke na raspolaganju: lijevo, desno i skok/pucanje. Između razina ćete birati između različitih bonusa koji će vam pomoći u sve težim izazovima, a iznimno jednostavna crno-bijelo-crvena estetika će postajati sve dinamičnija.

Downwell je iznimno zarazan upravo zbog svoje jednostavnosti i dobrog dizajna razina koje će vas vrlo lako “zakačiti” i pretvoriti nekoliko minuta igre u nekoliko sati.

Težina igre postupno raste, ali na vrlo prirodan način

Težina igre postupno raste, ali na vrlo prirodan način

Za igru je odgovoran mali japanski studio Moppin, a s obzirom da se Downwell trenutno prodaje za kikiriki na PC-ju (2€ na steamu) i na mobilnim platformama (trenutno samo na iOS, ali uskoro i na Androidu) sjetite se ovoga naslova ako vam bude dosadno u novoj godini.