Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE u kojoj vam donosimo tjedni pregled novih igara koje možete zaigrati na svojim voljenim platformama!

Prošloga tjedna smo napokon zaigrali Mount & Blade II: Bannerlord koji je na platformu PC stigao u early access izdanju. Pokraj toga, odigrali smo Personu 5, još smo se jednom družili sa Zombie Army Trilogy, a naši refleksi su još jednom testirani u PlayStation 4 verziji simpatičnog shoot’em up naslova My Friend Pedro. Međutim, najveću sreću prošloga tjedna je izazvao remake trećeg nastavka popularnog horror serijala Resident Evil! U nastavku teksta, kao i svakog ponedjeljka, saznajte koje sve nove igre možemo zaigrati ovoga tjedna!

Disaster Report 4: Summer Memories – 7. travanj

Četvrti nastavak serijala Disaster Report jest originalno bio planiran za platformu PlayStation 3, ali je 2011. godine produkciju igre zaustavila prirodna katastrofa u Japanu prouzrokovana potresom i tsunamijem. Nakon zamolbi obožavatelja, razvojni studio je nastavio s produkcijom. Krajem 2018. godine, igra je po prvi puta izašla u Japanu, a sutra očekujemo izlazak igre na cijelo tržište. Ova akcijska avantura se bavi prikazivanjem svijeta nakon potresa u kojemu kao igrač morate spašavati i smirivati građane.

Platforme: PC, PS4, NS
Razvojni studio: Granzella
Izdavač: NIS America
Cijena: 60 eura

Below – 7. travanj

Iako je ovaj roguelike dungeon crawler već neko vrijeme dostupan na drugim platformama (PC, XOne), Below ovoga tjedna stiže i na platformu PlayStation 4! Igra sadrži proceduralno generirani otok pun opasnosti koje će vas nevjerojatno brzo usmrtiti, a uz PS4 verziju stiže i novi mod “Explore” koji će biti nešto skloniji opraštanju pridošlicama i igračima koji samo žele istraživati.

Platforme: PS4
Razvojni studio: Capybara Games
Izdavač: Capybara Games
Cijena: 25 eura

Final Fantasy VII Remake – 10. travanj

Nakon par godina čekanja, na platformu PS4 napokon stiže vjerojatno i najiščekivaniji remake do sad – Final Fantasy VII Remake. Podsjećamo vas, FFVII je originalno stigao 1997. godine za prvi PlayStation, a zbog svoje priče, likova i samog gameplaya, osvojila je srca mnogih igrača. Iako igra sad stiže na platformu PS4, Sony je stekao jednogodišnju ekskluzivnost nakon koje će igra svjetlo dana najvjerojatnije ugledati i na platformama PC te XOne.

Platforme: PS4
Razvojni studio: Square Enix
Izdavač: Square Enix
Cijena: 60 eura