Dobrodošli u ovotjedno izdanje Vaše (i, budimo iskreni – naše) najdraže rubrike IGRE KOJE IZLAZE!

Prošloga tjedna izašlo je nekoliko igara za Nintendo Switch, pa je tako Nintendova hibridna konzola napokon dobila svoje izdanje Ubisoftove hit igre Assassin’s Creed III Remastered te Resident Evil Zero i HD Remaster, a zaigrali smo i besplatni akcijski co-op RPG Dauntless. U nastavku donosimo sedam probranih igara kojima se radujemo u narednih sedam dana (iako će većina bitnijih igara u nadolazećem tjednu izaći tijekom dva istaknuta dana – 28. i 29. svibnja).

Blood & Truth (PSVR) – 28. svibanj

Bazirana na već postojećem kratkom PlayStation VR iskustvu imena London Heist (kojeg smo imali prilike zaigrati u sklopu paketa igara PlayStation VR Worlds iz 2016. godine), Blood & Truth je nova očekivana PSVR ekskluziva. Bit će to visokobudžetna i vrhunski isproducirana pucačina iz prvoga lica koja obećava hrpetine akcije, kriminala i sukoba s mafijom, a studio igru zove “ljubavnim pismom klasičnim gangsterskim filmovima”, crpeći inspiraciju iz holivudskih akcijskih blockbustera.

Platforma: PlayStation 4 (PSVR)
Razvojni studio: SIE London Studio
Izdavač: Sony Interactive Entertainment
Dostupno na: PS Store
Cijena: 40 eura

Brothers: A Tale of Two Sons – 28. svibanj

Ova predivna igra originalno je izašla sad već davne 2013. godine te je zaživjela na gotovo svakoj platformi poznatoj čovječanstvu. Stoga ne čudi što ćemo ju nakon šest godina napokon zaigrati na Nintendo Switchu. Switch verzija donosi novi kooperativni mod u kojem svaki igrač kontrolira jednog brata putem Joy-Cona. U handheld modu, igra se vrti u 30 sličica u sekundi u 720p rezoluciji, odnosno 1080p kad je Switch dockan. Uz novi kooperativni mod, možete očekivati i komentar Josefa Faresa – poznatog otkačenog i karizmatičnog redatelja ove igre te galeriju concept arta.

Platforma: Nintendo Switch
Razvojni studio: 505 Games
Izdavač: 505 Games
Dostupno naNintendo eShop
Cijena: 15 eura

Layers of Fear 2 – 28. svibanj

Prva igra pratila je slikara i njegov nimalo čist um, dok ćemo u nastavku pratiti Holivudskog glumca koji se odazvao na poziv misterioznog redatelja, prihvatio glavnu ulogu i zaputio na brod na kojem će se film snimati. Kao što možete očekivati, stvari nisu onakve kakve bi trebale biti i čekaju vas svakakvi jezivi prizori. Layers of Fear 2 najveću važnost pridaje istraživanju i priči uz elemente psihološkog horora kojeg prikladno prate ušima nelagodni zvuci.

Platforma: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Bloober Team
Izdavač: Gun Media
Dostupno na: Steam, PS Store, Microsoft Store
Cijena: 25 eura

Conan Unconquered – 29. svibanj

Funcom – poznati norveški izdavač koji nam je donio i popularni online multiplayer survival Conan Exiles, ovoga tjedna na tržište izbacuje jedinstvenu stratešku simulaciju Conan Unconquered, iza koje stoji razvojni studio Petroglyph – veterani industrije videoigara koji su zaslužni za neke od kultnih serijala kao što su Command & Conquer i Star Wars: Empire at War. U prvoj ikad strategiji smještenoj u univerzum Konana, gradit ćemo utvrde i stvarati nepobjedivu vojsku koja će nam pomoći poraziti bijesne horde Hyborije.

Platforma: PC
Razvojni studio: Petroglyph
Izdavač: Funcom
Dostupno na: Steam
Cijena: 30 eura

Void Bastards – 29. svibanj

Jedinstveni spoj FPS-a i strategije s izrazito stiliziranom i specifičnom cel-shaded grafikom dolazi nam od studija Blue Manchu i njihovog osnivača Jonathana Cheya – veterana industrije koji je radio kao direktor dizajna na igrama System Shock 2 i BioShock. Obje spomenute igre poslužile su mu kao glavna inspiracija za Void Bastards, stoga će ova igra definitivno biti za fanove oba kultna serijala te pritom steći i nove. Fantastičan i pomalo stripovski vizualni stil nalik Borderlandsu, FPS mehanike BioShocka, elementi strategije slični igri FTL…ako ovo nije zaista jedinstvena igra, ne znamo što je.

Platforma: PC, Xbox One
Razvojni studio: Blue Manchu
Izdavač: Humble Bundle
Dostupno na: Steam, Humble Bundle, Microsoft Store
Cijena: nije poznato

Draugen – 29. svibanj

Nezavisni razvojni studio Red Thread Games i njihov osnivač Ragnar Tørnquist mnogima će biti poznati po igri Dreamfall Chapters. Ovoga puta donose nam psihološku istraživačku igru iz prvoga lica, smještenu u 1920-te godine u Norveškoj. Autori igru prozivaju “Fjord Noir” misterijom u kojoj ćemo se, uz pratnju zagonetne pomoćnice, baciti u potragu za svojom nestalom sestrom. Očekuju nas intrigantna priča, inovativan sustav dijaloga i sučelja te značajne promjene u okolišu, koje će biti rezultat narušavanja mentalnog stanja protagonista Edwarda Charlesa Hardena.

Platforma: PC
Razvojni studio: Red Thread Games
Izdavač: Red Thread Games
Dostupno na: Steam
Cijena: nije poznato

Outer Wilds – 30. svibanj

Outer Wilds je igra iznimno interesantnog koncepta, jer iako se radi o open-world istraživanju svemira i različitih planeta, sunčev sustav u kojem se nalazimo vrti se u konstantnoj vremenskoj petlji. U igri ćemo imati samo 20 minuta u realnom vremenu tijekom kojih će sunce doživjeti supernovu te ekplodirati i uništiti nas. Nakon svake smrti ponovno proživljavamo jednih te istih 20 minuta do ponovnog eksplodiranja sunca, ali s potpunim saznanjem svega što smo istražili i vidjeli. Tako će Outer Wilds praktički biti svojevrsni “Groundhog Day” u svemiru i na različitim planetama na kojima ćemo morati otkriti misterij tajanstvene svemirske rase Nomai koja je izgradila čitavu galaksiju.

Platforma: PC, Xbox One
Razvojni studio: Mobius Digital
Izdavač: Annapurna Interactive
Dostupno na: Epic Games Store, Microsoft Store
Cijena: 21 euro (u trenutku izlaska 10.99 eura s Epic Games Store popustom)