Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE u kojoj vam donosimo tjedni pregled novih igara koje možete zaigrati na svojim voljenim platformama! Prošloga smo tjedna zaigrali većinom naslove nešto manjih developerskih studija, a ovaj će tjedan, sa svojih pet novih naslova posebno razveseliti sve vlasnike konzole Nintendo Switch. Evo što sve izlazi u tjednu pred nama!

Dry Drowning – 22. veljače

Psihološka krimi vizualna novela Dry Drowning nakon uspješnog izlaska na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One danas stiže i na konzolu Nintendo Switch. Priča ove tmurne igre prati privatnog detektiva Mordreda Foleya kojeg progoni njegova mračna prošlost dok istražuje serijska ubojstva inspirirana grčkom mitologijom. Igra pred igrača stavlja vrlo teške moralne dvojbe koji direktno utječu na jedan od tri moguća završetka, a svaki odabir može priču odvesti u potpuno drugom smjeru.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Studio V
Izdavač: Vigamus Leonardo
Cijena: 24.99 $

Persona 5 Strikers – 23. veljače

Radnjom smješten 6 mjeseci nakon događaja originalnog Persona 5, ovaj crossover između Dynasty Warriorsa i petog dijela serijala (odnosno ukupno gledajući šeste igre) prati Jokera i ostatak Phantoma Thievesa tijekom njihove istrage serije misterioznih događaja širom Japana. Strikers je na području Japana izašao još prošle godine, a sada dolazi i na ostala tržišta.

Platforme: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch
Razvojni studio: ATLUS
Izdavač: SEGA
Cijena: 59.99 eura (Steam)

Curse of the Dead Gods – 23. veljače

O izlasku igre Curse of the Dead Gods pisali smo još u ožujku prošle godine kad nam je studio Passtech Games igru dostavio kroz Early Access, a iako nisu uspjeli dostaviti igru u punom obliku na PC-ju, takvu ćemo je već sutra zaigrati na konzolama. Inače, riječ je o skill-based roguelike igri u kojoj ćemo posjetiti ogromni hram prepun beskonačnih labirinta i tamnica krcatim zamkama i čudovištima.

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Passtech Games
Izdavač: Focus Home Interactive
Cijena: 19.99 $ (Switch)

Fights in Tight Spaces – 24. veljače

U Early Access stiže nam stilizirani miks igre s kartama, taktiziranja na poteze i borbenih sekvenci poput onih iz najboljih akcijskih filmova u kojoj ćemo kroz više različitih modova odigrati važnu ulogu agenta u borbi protiv kriminalnih organizacija. Sve što je potrebno je sreća u kartama, jaka ruka i dobra pozicija u prostoriji!

Platforme: PC (Early Access)
Razvojni studio: Ground Shatter
Izdavač: Mode 7
Cijena: nepoznata

Ghosts ‘n Goblins Resurrection – 25. veljače

Ovaj hommage originalnim igrama serijala Ghosts ‘n Goblins zadržat će isti dobro poznati lako kažnjavajući stil igre. Stil po kojem je serijal i postao poznat i koji vjerojatno nije namijenjen baš za svakoga. Ako vam je od izlaska posljednjeg nastavka s konzola (Ultimate Ghosts ‘n Goblins za PSP iz 2006. godine) narasla kosa koju ste zbog te igre počupali… ma, vjerojatno i dalje želite dvaput razmisliti je li ovaj run and gun naslov doista za vas. Odvažite se iskoristiti Arthurovih 8 tipova oružja i pokorite čudovišta Demon Realma!

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Capcom
Izdavač: Capcom
Cijena: 29.99 $

Bravely Default 2 – 26. veljače

Prekrasna RPG avantura s borbom na poteze Bravely Default 2 treća je igra serijala Bravely Default koja donosi potpuno novu priču i likove. Ovoga puta odvažit ćemo se otići na putovanje kontinentom Excillant koji će nas natjerati da dobro razmislimo i balansiramo moguće rizike, ali i nagrade koje taj rizik donosi, koristeći već uhodani, ali i unaprijeđeni sustav Brave and Default.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Claytechworks
Izdavač: Nintendo
Cijena: 59.99 $