Prošli količinski slabiji tjedan donio nam je dvije značajne igre. Imali smo prilike vratiti se u mračni svijet simpatičnog horor platformera Little Nightmares II, ali i po prvi puta na Nintendo Switchu zaigrati kritički hvaljeni Super Mario 3D World iz 2013. Ovoga tjedna uvelike dominiraju znatno manji projekti, Switch port poznatog indie dragulja, ali i konačni izlazak jedne očekivane domaće igre.

Speed Limit – 16.–19. veljače

Totalno otkvačena igra zagrebačkog razvojnog studija Gamechuck, adrenalinom nabijena arkada koja ne staje od početka do kraja i pritom mijenja nekoliko različitih oldskul žanrova, uz obilje akcije i krvi. Mi smo ju već odigrali i recenziju donosimo u nadolazećem broju časopisa Reboot. Reći ćemo samo da nije razočarala. Ako datumi u naslovu zbunjuju, radi se o tome da igra kroz četiri dana u etapama dolazi na sve igrive platforme, počevši s PlayStationom 4 sutra, 16. veljače (igrivo i na PlayStationu 5), zatim na PC 17. veljače, Nintendo Switch 18. veljače i potom na Xbox One i Series X/S u petak 19. veljače.

Platforme: PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Razvojni studio: Gamechuck
Izdavač: Chorus Worldwide Games
Cijena: 9.99 eura

 

30XX – 17. veljače

Nastavak popularnog i odličnog roguelike akcijskog platformera 20XX iz 2017. godine ovoga tjedna u srijedu stiže u Early Access. Radnja se odvija tisuću godina kasnije, a ponovno nas očekuju fenomenalne glatke kontrole i fluidni sustav kretanja, precizno platformiranje, raznoliki igrivi likovi, svaki s vlastitim setom sposobnosti, leveli koji će se mijenjati svaki put kada igramo te ogroman naglasak na kooperativno igranje u lokalnom i online multiplayeru. Puna verzija nekad u budućnosti stiže i na sve konzole, no Early Access izdanje ovoga tjedna samo na PC putem Steama.

Platforme: PC (Steam Early Access)
Razvojni studio: Batterystaple Games
Izdavač: Batterystaple Games
Cijena: nije poznata

 

Mutropolis – 18. veljače

SF detektivska point’n’click avantura i prva igra malenog nezavisnog španjolskog tima Pirita Studio, kojeg čini samo dvoje ljudi, inspiraciju crpi iz kultnih Lucasartsovih klasika Grim Fandango i Monkey Island. Donijet će nam simpatične rukom crtane vizuale, likove i ljupke animacije, uz kombinaciju oldskul point’n’click mehanika i modernog sučelja. Mutropolis je smješten na napuštenu planetu Zemlju u kojoj ćemo igrati kao štreberski detektiv Henry Dijon u potrazi za legendarnim izgubljenim gradom te okrivati čudne drevne artefakte.

Platforme: PC
Razvojni studio: Pirita Studio
Izdavač: Application Systems Heidelberg
Cijena: nije poznata

 

 

Thomas Was Alone – 19. veljače

Kritički nahvaljeni, nagrađivani i u indie gabaritima izrazito uspješni puzzle platformer kojega nam je još “davne” 2012. godine donio sad već poprilično poznati i cijenjeni britanski game dizajner i developer Mike Bithell, kasnije je zaživjeo na svim postojećim platformama, osim Nintendo Switcha. Kako bi ispravio tu zlu nepravdu, Mike i njegov studio Bithell Games Thomasa nam ovoga tjedna napokon donose i na Nintendo Switch, gotovo punih devet godina nakon dolaska na PC. Igra na Switch stiže s novim lokalizacijama, dodanim DLC-om Benjamin’s Flight, komentarima redatelja i prilagodbom za Joy-con kontroler Nintendo Switcha u handheld ili TV modu.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Bithell Games
Izdavač: Ant Workshop
Cijena: 7.99 dolara

 

Voyage – 19. veljače

Indie dragulj kojeg nismo očekivali, Voyage donosi priču o dvoje preživjelih koji su na putu razotkrivanja misterije prošlosti. Bit će ovo oku ugodna “cinematic”avantura koju ćemo moći igrati samostalno ili kooperativno, uz rukom crtane predivne šarene vizuale, otkrivati narativ bez dijaloga i uživati u imerzivnom atmosferičnom soundtracku. Jedna od onih igara koja će donijeti pravu opuštajuću i ugodnu atmosferu bez imalo stresa i borbe, stoga ju svakako vrijedi istaknuti, a čudno je da se o njoj dosada nije pričalo više. To će se promijeniti 19. veljače.

Platforme: PC
Razvojni studio: Venturous
Izdavač: Venturous
Cijena: 14.99 dolara