Prošloga tjedna zaigrali smo nove naslove indie timova, na konzole PlayStation i Xbox napokon je stigao Super Meat Boy Forever te smo se prisjetili igara Shadow Man i SaGa Frontier koji su dobili svoja remasterirana izdanja. Tjedan pred nama definitivno je u znaku sporta jer nam stižu MLB: The Show 21 i MotoGP 21, a upustit ćemo se i u jednu VR avanturu te na novim konzolama ponovno posjetiti spin-off Yakuze.

MLB: The Show 21 – 20. travanj

Developeri iz tima San Diego Studio donose nam novo izdanje bejzbolaškog serijala MLB. S novom igrom moći ćemo upotrijebiti igrača iz moda Road To The Show u drugim modovima, u potpunosti prilagoditi način i težinu igre kroz modove Casual, Simulation i Competitive, a sve zaljubljenike u prijašnje igre iznenadit će i potpuno nova mehanika bacanja lopte i izgled terena. Po prvi put u povijesti, MLB: The Show 21 stiže i na konzole Xbox, i to kao prva igra koja će pod okriljem krovne kuće PlayStation Studios izaći na tim konzolama.

Platforma: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Razvojni studio: San Diego Studio
Izdavač: SIE, MLB Advanced Media
Cijena: 449,00kn

 

Maskmaker – 20. travanj

Od developera genijalnog VR puzzle naslova A Fisherman’s Tale stiže nam igra u kojoj ćemo preuzeti ulogu učenika velikog Maskmakera. Kroz rukom rađene maske i raznovrsne puzzle zagonetke istražit ćemo onostrani čudesni univerzum koji skrivaju maske i otkriti tajnu identiteta velikog Prospera.

Platforma: PC, PSVR
Razvojni studio: InnerspaceVR
Izdavač: MWM Interactive
Cijena: nepoznato

MotoGP 21 – 22. travanj

Od Brazila do Portugala i Španjolske, preko Italije, Katara i Malezije, skroz do Japana odvest će nas novo izdanje najpoznatijeg motociklističkog serijala MotoGP. Već nas je prvi trailer ostavio bez teksta, a kad smo saznali da ćemo prilikom pada s motora do istoga morati pješke, bez respawna, naša zadivljenost je još više narasla. MotoGP 21 cilja na realnost, stoga ćemo posebnu pažnju morati obratiti i na stanje guma, potrošnju goriva, temperaturu kočnica i druge važne detalje naše jurilice.

Platforma: PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Razvojni studio: Milestone S.r.l.
Izdavač: Milestone S.r.l.
Cijena: 49,99 eura

Judgment – 23. travanj

Akcijsko-detektivska igra koja je 2018. godine izašla kao spin-off serijala Yakuza ovoga tjedna izlazi na novu generaciju konzola, a po prvi puta stiže i na konzolu Xbox. Igru ćemo na novim konzolama zaigrati u glatkih 60fps-a, kraće vrijeme učitavanja i sa svim prijašnje izašlim DLC-ovima. 

Platforma: PlayStation 5, Xbox Series X/S
Razvojni studio: Ryu Ga Gotoku Studio
Izdavač: SEGA
Cijena: nepoznato

NieR Replicant ver.1.22474487139… – 23. travanj

Modernizirana verzija originalne igre, odnosno prequela pod imenom NieR: Replicant iz 2017. godine, ovoga petka stiže s konzole PlayStation 3 na PlayStation 4 te na PC i Xbox One. Nova verzija zapravo je nadograđena verzija originala s modernim pojačanjima u vidu vizuala i zvuka.

Platforma: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Cavia
Izdavač: Square Enix
Cijena: 59,99 eura

Uz gore nabrojane naslove, na PC-ju ćemo od 22. travnja zaigrati i zabavnu simulaciju Buildings Have Feelings Too!.