Pred nama je još jedan tjedan u kojem će nam indie razvojni studiji predstaviti svoje nove projekte, a zaigrat ćemo i dva remastera nešto starijih naslova. Donosimo pregled igara koje izlaze u tjednu od 12. – 18. travnja.

Demon Skin – 13. travanj

Brutalni dark fantasy hack’n’slash s elementima platformera djelo je developera iz studija Ludus future. Demon Skin kombinira više različitih stilova, a igračima donosi i poprilično izazovan borbeni sustav, ogroman arsenal za ubijanje čudovišta, hrpu skrivenih tajni i artefakata te vrlo opsežan skill tree. Mračne sile obuzele su sve kutke univerzuma, imate li baš vi ono što je potrebno da sa svojim moćima obuzdate tu prijetnju? 

Platforma: PC
Razvojni studio: Ludus future
Izdavač: Buka Entertainment
Cijena: nepoznato

Forgotten Fields – 14. travanj

Topla narativna igra Forgotten Fields svoj je životni put započela 2019. godine na Kickstarteru gdje je vrlo brzo osvojila srca igrača koji su većim dijelom i financirali sami razvoj tog naslova. Igra će nas staviti u ulogu pisca Sida koji u trenutku kreativne blokade posjećuje svoj stari dom, bivše prijatelje i mjesta koja su mu nekada bila inspiracija. Hoće li mu nostalgija pomoći ili odmoći u savladavanju problema pred kojim se našao?

Platforma: PC
Razvojni studio: Frostwood Interactive
Izdavač: Dino Digital
Cijena: nepoznato

Godstrike – 15. travanj

Ako ste jedan od onih igrača koji uživa u boss bitkama, 15. travnja izlazi twin-stick shooter u kojem se sve svodi na borbu s najopasnijim od najopasnijih – bossovima. Svaka borba predstavlja zasebni jedinstveni izazov, a da bi bila još napetija, vremenski je ograničena. Našeg ćemo heroja moći poboljšati s više od 40 sposobnosti koje će svaku borbu učiniti potpuno drugačijom, a ako se poželite nadmetati s prijateljima, možete to učiniti putem tablice highscoreova.

Platforma: PC, Switch
Razvojni studio: OverPowered Team
Izdavač: Freedom Games
Cijena: 14.99$

Super Meat Boy Forever – 16. travanj

Krajem tjedna na konzole PlayStation i Xbox stiže prava poslastica za sve fanove Super Meat Boya – novi nastavak Super Meat Boy Forever kojeg na PC-ju i Nintendo Switchu igramo još od prosinca. Deset godina od prve igre, s novim nastavkom dobili smo vizualno unaprijeđenje te proceduralno generirane levele radi kojih će svaki igrač imati potpuno zasebno iskustvo igranja, a tu je i nova mehanika auto-runnera radi koje je kontroliranje Super Meat Boya drugačije no prije.

Platforma: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Razvojni studio: Team Meat
Izdavač: Team Meat
Cijena: 15.99 eura

Osim gore navedenih igara, ovoga ćemo tjedna zaigrati i survival avanturu Ashwalkers (PC), ali i dva remastera: Shadow Man (PC) i SaGa Frontier (PS4, PS5, XOne, XSX/S)