I ovoga tjedna u rubrici IGRE KOJE IZLAZE donosimo presjek igara koje će u idućih tjedan dana po prvi put naći mjesto na vašim najdražim platformama za igranje.

Prošloga tjedna na PC-ju zaigrali smo reboot “blade-wielding” fighting igre SAMURAI SHODOWN i “noir spaceship-life” simulator Ostranauts, dok nam je na PC, PlayStation 4 i Xbox One stigla narativna singleplayer avantura Beyond Blue koja nas je odvela u istraživanje dubina oceana. U nastavku teksta saznajte što sve novoga možete zaigrati u idućih 7 dana!

Desperados III – 16. lipanj

Treći nastavak (ako izuzmemo spin-off Helldorado) popularnog strateškog stealth serijala Desperados, za kojeg razvojni tim THQ Nordic tvrdi da je zapravo “hardcore taktička strateška stealth igra” izlazi ovoga utorka, a riječ je o prequelu prve igre pod imenom Desperados: Wanted Dead or Alive. Igra je smještena u nemilosrdni Divlji Zapad gdje ćemo se ponovno susresti s Johnom Cooperom i njegovom bandom.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Mimimi Games
Izdavač: THQ Nordic
Cijena: 50 eura

Disintegration – 16. lipanj

Jedan od kreatora popularnog serijala Halo uz pomoć svog novog studija V1 Interactive donosi nam novu SF pucačinu iz prvog lica – Disintegration. Radnja igre smještena je 150 godina u budućnosti u kojoj se s ciljem ograničenja potrošnje Zemljinih resursa ljudski mozak prebacuje u tijela robota, kroz proces poznat kao Integration. No, militantna grupa Rayonne ima druge planove, a na nama je da ih u tome spriječimo.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: V1 Interactive
Izdavač: Private Division
Cijena: 50 eura

The Last of Us Part II – 19. lipanj

Vjerujemo da o nastavku igre The Last of Us iz 2013. godine nije potrebno posebno govoriti jer je riječ o jednoj od najiščekivanijih igara ove generacije konzola. Ovu survival akcijsku avanturu smještenu pet godina nakon događaja prve igre zaigrat ćemo ovoga petka ekskluzivno na konzoli PlayStation 4.

Platforme: PlayStation 4
Razvojni studio: Naughty Dog
Izdavač: Sony Interactive Entertainment
Cijena: 499kn

A do samog izlaska The Last of Us Part II podsjetite se i kompletne radnje prve igre u 5 minuta – više manje i spremno dočekajte nastavak!

The Academy: The First Riddle – 19. lipanj

Ovoga petka stiže nam i misteriozna puzzle avantura pod nazivom The Academy: The First Riddle na kojoj marljivo radi poznati domaći studio Pine Studio, najpoznatiji po serijalu puzzle avantura Faraway za mobilne uređaje te po odličnom speedrunning platformeru iz prvoga lica SEUM: Speedrunners from Hell. U njihovoj viziji akademije očekuje nas gotovo 20 sati igre te više od 200 zagonetki i slagalica te mnoštvo istraživanja. Kroz sve to, igrači će otkrivati glavnu priču i pokušati otkriti misterij koji obavija školu.

Platforme: PC (Steam), Android, iOS
Razvojni studio: Pine Studio
Izdavač: Snapbreak
Cijena: 20 eura na Steamu, 10 eura za Android i iOS