Desperados III – iščekivani treći nastavak poznate real-time strateške igre ove će godine napokon ugledati svjetlo dana, a od idućega utorka pa tijekom narednih dva tjedna igrači će moći sudjelovati u zatvorenom beta testiranju.

Ukoliko niste upoznati s igrom, radi se o hardcore taktičkoj strateškoj stealth igri u kojoj će veliki naglasak biti na priči, a radnja je smještena na Divlji zapad. Iako se radi o trećem nastavku, ovo će zapravo biti prequel, čija se radnja odvija prije prve kultne igre Desperados: Wanted Dead or Alive (iz 2001. godine) te će nam omogućiti da iskusimo jedinstvenu priču o porijeklu zloglasnog Johna Coopera i njegove bande.

Što se, pak, zatvorene bete tiče, ona kreće u utorak 9. srpnja i traje sve do subote 21. srpnja. Kako navodi izdavač THQ Nordic, svi zainteresirani igrači za zatvorenu betu mogu se prijaviti potpuno besplatno putem ovoga linka, a potom će razvojni studio Mimimi Productions i izdavač THQ Nordic odabrati 500 sretnika koji će dobiti priliku zaigrati igru prije njezinog ulaska u posljednju fazu produkcije.

Želimo pozvati zajednicu i igrače da igraju igru dok je još u razvoju te da podijele svoje misli i želje s nama“, navodi Dennis Huszak – narativni direktor studija Mimimi Productions te dodaje: “Želimo imati dovoljno vremena reagirati na input igrača i zajedno optimizirati igru“. Također, s obzirom da je igru već sada moguće prednaručiti, Huszak ističe kako ova zatvorena beta nije jeftini trik kojim će natjerati ljude da samo prednaruče igru i potom zanemariti igrače, već iskreni poziv koji će igračima omogućiti da pomognu studiju u finalnoj fazi razvoja igre.

Desperados III izlazi nekad tijekom 2019. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Ukoliko ju želite prednaručiti, PC verziju možete nabaviti putem Steama na ovome linku, a za PS4 i Xbox One putem službene stranice igre – https://desperadosgame.com/.