Izdavačka kuća 505 Games i Eko Software su objavili kako je njihov naslov How to Survive 2 od jučer dostupan za Xbox One čime su pokrivene sve trenutno aktualne platforme.

Prisjetimo se, How to Survive 2 je izvorno objavljen u listopadu prošle godine na Steamu za PC, prije tjedan dana za PlayStation 4, a sada je stigao i na Microsoftovu konzolu. Riječ je o nasljedniku zombijevske survival igre koja je prema riječima autora ostvarila milijunsku prodaju, a vodi nas u svijet zahvaćen nepoznatom pošasti koja se nakon nekoliko godina s arhipelaga Los Riscos proširila na čitav svijet.

Priča nas ovaj put smješta u Louisianu u kojoj nam je prvi cilj izgraditi skrovište, te nakon toga postupno stjecati sposobnosti koje će povećati naše šanse za preživljavanjem.

Uz simultano kooperativno igranje do četiri igrača, od glavnih značajki spominje se detaljan sustav napredovanja i izrade predmeta, izmjena dana i noći, vremenski uvjeti, nasumični događaji i iznimna zaraznost, a dodatne informacije o How to Survive 2 potražite na službenom webu.