Microsoft je sinoć održao svoj veliki financijski izvještaj za drugi kvartal fiskalne godine 2022. te se osvrnuo na uspjehe iz prethodne godine, a jedna od svjetlijih točaka u sektoru gaminga je Halo Infinite koji je sada postao igra s najuspješnijim izlaskom za taj dvadesetogodišnji serijal.

Naime, do 31. prosinca prošle godine (u samo mjesec dana od izlaska) Halo Infinite privukao je više od 20 milijuna igrača. Tu informaciju prvotno je prenio direktor Microsofta Satya Nadella u razgovoru s investitorima u sklopu sinoćnjeg financijskog izvještaja, a naknadno ju je ponosno potvrdio i razvojni studio 343 Industries putem igrinog službenog twitter profila.

Činjenici da je Halo Infinite u samo mjesec dana privukao ovoliko velik broj igrača, rekordan za kompletni dvadesetogodišnji serijal Halo, sigurno je pomoglo i to što je multiplayer u potpunosti besplatan. Objavljen je kao zasebna komponenta od singleplayer kampanje po prvi puta u serijalu, a osim na konzoli Xbox dostupan je i kroz PC platforme Steam i aplikaciju Xbox te, naravno, kroz Microsoftov pretplatnički servis Xbox Game Pass.

Halo Infinite je ujedno i najuspješnija Microsoftova first-party igra na Steamu s obzirom na to da je objavljena u sklopu obitelji Xbox Game Studios. Na Valveovoj najpopularnijoj PC platformi besplatnu multiplayer komponentu odmah po izlasku je zaigralo više od 270 tisuća istovremenih igrača, čime je prešišao i dotadašnju najuspješniju igru Forza Horizon 5. No, i dalje nije točno poznato koliko je ljudi u ovih sveukupnih 20 milijuna Halo Infinite igralo samo zbog multiplayera a koliko dodatno i zbog kampanje, iako se pretpostavlja da je većinski udio igrača upravo vezan uz multiplayer.

Što mi mislimo o Halo Infinite multiplayeru i zašto ga smatramo jednim od trenutno najboljih multiplayera na tržištu, prenijeli smo u studenom u sklopu našeg video serijala Reboot Plays kojega ponovno prenosimo u nastavku.