Tužne vijesti stižu za sve fanove konzolaških inačica CD Projekt RED-ove kartaške igre Gwent: The Witcher Card Game. Naime, Gwent je stigao na iOS i u pripremi je verzija za Android, a uz već postojeću verziju na PC-ju, nastavk podrške za konzole jednostavno je preveliki zalogaj za poljski razvojni studio. 

U službenoj objavi rečeno je kako je Gwent najpopularniji na PC-u i mobilnim uređajima te da su zbog toga morali donijeti tešku odluku napuštanja konzolaških verzija za PlayStation 4 i Xbox One

Kako bi koliko toliko spasili vrijeme i novac igrača na konzolama, CDPR će omogućiti prebacivanje korisničkih računa s konzola na GOG koji se koristi za PC i mobilne verzije igre. 

Ipak, situacija nije baš tako jako bajna. Naime, prebacivanje je moguće isključivo ako na GOG računu niste igrali Gwent, odnosno da nema nikakvog napretka u igri. Ukratko, CDPR nema podršku za spajanje računa stoga će svi oni koji su igrali Gwent na dvije platforme – recimo na PC-ju i PS4-ju, izvući deblji kraj

Vlasnicima Sonyjeve konzole stiže još jedna pljuska jer je prenošenje Meteorite Powdera omogućeno samo za Xbox One stoga će igrači na PlayStationu 4 morati potrošiti svoju zalihu prije prenošenja računa na GOG. Sve ostalo poput ornamenata, svih drugih valuta, karata, deckova, account levela, ranka, Thronebraker nagrada i contractsa normalno se prenosi na GOG račun.

Kao što možete i pretpostaviti, fanovi Gwenta koji su ga godinama igrali na konzolama nisu nimalo sretni s ovakvim razvojem događaja. Neki od njih se osjećaju kao građani drugog reda dok druge više muči činjenica što ne postoji opcija spajanja profila te smatraju da će na taj način izgubiti stotine eura koje su potrošili na igru budući da i na svojim primarnim GOG računima imaju određeni napredak u Gwentu. 

CD Projekt RED prestat će s nadogradnjama i potporom za konzolaške verzija Gwenta 9. prosinca, a serveri će se potpuno ugasiti 9. lipnja kada će prestati mogućnost prebacivanja korisničkih računa.