Microsoft je danas najavio novu listu igara koje će tijekom mjeseca travnja osvanuti na pretplatničkom servisu Xbox Game Pass, a među njima je (ponovno) jedna od najpopularnijih igara svih vremena – GTA V.

Podsjećamo, GTA V već je bio na Game Passu još u siječnju 2020. godine te je otišao s pretplate u svibnju iste godine, pa je ovo idealna prilika da ga ponovno zaigrate (kao i GTA Online) bez dodatnog plaćanja – ako ga nekim čudom još uvijek niste kupili u posljednjih sedam i pol godina.

Da će sportska baseball igra MLB The Show 21 (inače PlayStation ekskluziva) na dan izlaska na tržište, 20. travnja, doći na Xbox i na Game Pass, saznali smo zapravo prije nekoliko dana putem službenog bloga Xbox Wire, a danas na istome blogu stižu informacije i o kompletnoj travanjskoj ponudi.

Ukratko, tijekom cijeloga travnja na Xbox Game Pass dolazi osam igara u nekoliko etapa. Tako 8. travnja stižu Grand Theft Auto V (konzola i cloud), zatim igra koja je ovoga mjeseca i u ponudi na Sonyjevoj pretplati PS Plus, a to je Zombie Army 4: Dead War (konzola, cloud i PC). Istoga dana stižu i Disneyland Adventures (cloud) te Rush: A Disney/Pixar Adventure (cloud).

Nakon toga, 12. travnja, na Xbox Game Pass dolazi NHL 21 (za konzolu). On će na taj dan postati dio programa EA Play, koji od prošle godine bez dodatne naknade dolazi u sklopu pretplate Game Pass Ultimate. Tri dana kasnije, 15. travnja, na Game Pass dolaze Rain on Your Parade (konzola, cloud i PC) te Pathway (PC).

Posljednja ovomjesečna pridošlica već je spomenuti MLB The Show 21, koji na Game Pass za  konzolu i cloud stiže 20. travnja, na dan izlaska na tržište, a na konzoli Xbox Series X|S vrtjet će se u rezoluciji 4K, uz 60FPS-a.

Kompletna lista Game Pass igara za travanj

8. travnja

· Grand Theft Auto V (konzola i cloud)
· Zombie Army 4: Dead War
 (konzola, cloud i PC)
· Disneyland Adventures
(cloud)
· Rush: A Disney/Pixar Adventure
(cloud)

12. travnja

· NHL 21 (konzola, EA Play)

15. travnja

· Rain on Your Parade (konzola, cloud i PC)
· Pathway
 (PC)

20. travnja

· MLB The Show 21 (konzola i cloud)