Los Santos, 17. rujna 2013. godine označio je rođenje jedne od najupečatljivijih igara svih vremena. Legendarni GTAV jučer je proslavio desetu obljetnicu izdanja. U tih deset godina, popularna akcija napredovala je na više generacija konzola na kojima je ostavila neizbrisiv trag. Ubrzo nakon lansiranja kampanje, stigao je multiplayer, GTAV Online, koji je privukao još više igrača i postao samostalna pojava u svijetu GTA te do današnjeg dana ostao aktualan i relevantan uz brojna ažuriranja, DLC-e i proširenja. 

GTAV, vrlo brzo je osvojio srca zaljubljenika u serijal te postao klasik svoje kategorije. Osim toga, do danas je ostao jedna od najuspješnijih igara koja je Rockstaru i Take Two Interactiveu donijela oko 8 milijardi američkih dolara prihoda u cijelom svijetu. Danas je treća najuspješnija igra s prodanih 185,000,000 kopija kojoj prednjače jedino Minecraft i Tetris. 

Rockstar je u znak obilježavanja obljetnice organizirao niz prikladnih događanja unutar Grand Theft Auto Online, uključujući posebne evente, odjeću inspiriranu trima glavnim likovima, završne obrade oružja na temu GTAV, bonuse na klasične modove, gameplay i još puno toga. Svi su pozvani da sudjeluju u aktivnostima i zajedno s timom proslave desetu obljetnicu ovog remek-djela.  

Iako je prošlo deset godina od izlaska, GTAV i dalje drži visoko mjesto na ljestvici popularnosti i održava stabilnu bazu igrača. 

Sretan rođendan, GTA V!