Još otkad je najavljena streaming gaming platforma Google Stadia te njezin first-party razvojni studio Stadia Games and Entertainment, poznato je da je glavna voditeljica tog studija za razvoj Stadia ekskluziva ni manje ni više nego Jade Raymond – veteranka gaming industrije koja je većinu svoje karijere u industriji provela kao izvršna producentica u Ubisoftu, radeći na igrama serijala Assassin’s Creed.

Prema novim interesantnim informacijama, Jade i Google odlučili su regrutirati još nekoliko Ubisoftovih veterana koji su svoj status u industriji stekli radom na serijalu Assassin’s Creed, a od sada će raditi na ekskluzivama za platformu Google Stadia u sklopu studija Stadia Games and Entertainment. Kako prenosi portal VGC (VideoGamesChronicle), radi se o tri prominentna člana Ubisofta, koji su tamo dosada obnašali ključne pozicije, a slične će imati i u Stadia Gamesima.

Prvi od njih je Sébastien Puel, koji je u Ubisoftu gotovo deset godina obnašao ulogu izvršnog producenta na serijalu Assassin’s Creed, od igre Assassin’s Creed II do Unity. Puel će u studiju Stadia Games and Entertainment preuzeti ulogu generalnog direktora.

Jade Raymond, nekadašnja Ubisoftova izvršna producentica, direktno je odgovorna za izgradnju Stadijinog portfolia ekskluziva iz temelja. Nimalo lagan zadatak, stoga je logično da je za daljnju suradnju odabrala ljude kojima vjeruje.

Drugi Ubisoftovac koji se pridružio Stadia Gamesima je Francois Pelland, dosadašnji izvršni direktor razvoja u Ubisoft Quebecu. Njegovom zaslugom dobili smo Assassin’s Creed Syndicate, a osim toga radio je i kao viši producent na igri Assassin’s Creed 3 i izvršni producent na igri South Park: The Fractured but Whole. U Stadia Games and Entertainmentu Pelland će raditi kao voditelj produkcije i strateških planova za Googleove ekskluzive, odnosno first-party igre za Google Stadiu.

Posljednji u nizu je Mathieu Leduc – iskusni artist koji je u Ubisoftu bio art direktor na igrama Watch Dogs 1 i 2 te asistent direktora arta na prvoj ikad igri Assassin’s Creed. U studiju Stadia Games and Entertainment Leduc će opet obnašati ulogu art direktora.

Kakve ekskluzive Google Stadia planira raditi (pored avanture Gylt, zasada jedine ekskluzive i to ne “first-party” već “third-party” razvojnog studija Tequilla Works), ostaje vidjeti, no s obzirom da širom industrije skupljaju zaista kvalitetne veterane koji su radili na nekima od najuspješnijih igara današnjice, vjerujemo da znaju što rade.