Velika nova Googleova streaming gaming platforma Google Stadia, za koju se vjeruje da će promijeniti dinamiku na tržištu gaming platformi i igranja u cloudu, službeno je dobila datum “izlaska”, odnosno vrijeme kada će Founder’s Edition konačno službeno krenuti s uslugom.

Podsjetimo se, Founder’s Edition sastoji se od uređaja za streamanje Chromecast UltraStadia kontrolera, tromjesečne pretplate na Stadia Pro, Buddy Passa za navedenu pretplatu koju možete nekome pokloniti te igara kao što je Destiny 2 s kompletnim sadržajem za igru koji je dosad izašao uz novu ekspanziju imena Shadowkeep.

Cijena Founder’s Editiona (koji je i dalje dostupan za prednaručivanje) iznosi 129 američkih dolara. Nažalost, mi u Hrvatskoj još uvijek čekamo saznati kada će i hoće li uopće Google Stadia postati dostupna kod nas te se nadamo da će to biti nekad tijekom iduće godine, kada je Google obećao proširiti uslugu na još više zemalja od početnih 14.

Dakako, kao što smo saznali tijekom godine, na Google Stadiu doći će čitav niz igara, a samo neke od njih su Cyberpunk 2077, Ghost Recon Breakpoint, Borderlands 3, DOOM Eternal, očekivani Baldur’s Gate III itd.