Prvog dana u kolovozu prošle godine je nezavisni razvojni tim Abbey Games najavio svoju novu igru Godhood. Zamislili su simulaciju u kojoj ćemo stvarati vlastitu religiju, pronalaziti podanike i zadovoljiti božanstva koja odlučimo štovati. U ožujku ove godine je tim uspješno zaključio Kickstarter kampanju, da bi nam sada rekli kada ćemo zaigrati prvu verziju igre.

Ova će simulacija najprije biti dostupna putem Early Accessa na Steamu i GOG-u, a ako ne dođe do promjena izaći će 10. srpnja. Od sadržaja koji igrači mogu očekivati u toj verziji igre tim kaže sljedeće: šest religijskih dogmi za spajanje, četrnaest jedinstvenih klasa podanika i više od dvadeset zgrada za izradu i podešavanje. Smatraju da će to biti dovoljno igračima za početak stvaranja vlastite religije koja može uključivati ljudske žrtve ili ritualne borbe i izgradnju hramova.

Ako vas takvo što zanima, Abbey Games vas upućuje na Godhood stranice na Steamu gdje možete pronaći više detalja i usput dodati igru na popis želja. Svi oni koji žele biti u toku s novostima mogu se pridružiti njihovom Discord serveru ili pratiti Twitter profil. Posljednji trailer kojeg je tim objavio bio je onaj vezan uz Kickstarter, ali ako želite u nastavku možete pogledati prvi prijenos uživo u kojem je član razvojnog tima detaljno pokazao i ispričao što u igri možete raditi.