Jeste li ikad vidjeli čudan bug za vrijeme igranja novog naslova God of War? Mi se bliskih susreta u Midgardu s tim mističnim zvijerima koje kvare igre jednostavno ne sjećamo, ali Santa Monica i Sony ih se dobrano sjećaju. Možda i bolje da je tako.

Naime u većini studija koji se bave razvojem igara, postoji jedan zanimljiv tim ljudi koji za mnoge rade najbolji posao na svijetu. Taj tim se bavi testiranjem igara kako bi, kad igra jednom krene u prodaju, ista bila što ispoliranija i radila što bolje.

Za vrijeme razvoja novog naslova u serijalu God of War, 40 game testera bilo je okuraženo da snime kratke videozapise i screenshotove najsmješnijih i najjezivijih bugova koje su primijetili za vrijeme testiranja kako bi jednog dana napravili video koji prikazuje bolan proces dostavljanja fluidnog igraćeg iskustva na vaše male i velike ekrane.

“Midgard Mishaps ne samo da je mala kolekcija najzanimljivijih bugova na koje smo naišli tijekom razvoja igre, već služi kao svjedočanstvo velikih napora svakog pojedinog člana našeg tima kako bi osigurali da God of War dostavi ugodan doživljaj svakom igraču” – Curt Markwardt, voditelj QA tima, Santa Monica.

Midgard Mishaps možete pogledati u nastavku, ali ako niste odigrali igru, svakako vam savjetujemo da to odradite prije gledanja videa pošto isti sadrži spoilere. Ne zaboravite.. Ono što se dogodi u Midgardu, ostaje u Midgardu.