Mnogi RPG serijal God Eater opisuju kao “Monster Hunter, ali više usmjeren na priču”. Prva je igra izašla prije osam godina za PSP, a nakon toga su osim za Sonyjeve konzole napravljeni i portovi za PC. Upravo zbog toga su igrači računali na PC verziju za God Eater 3, iako je u početku Bandai Namco spomenuo samo onu za konzole.

Sada smo dobili prvi trailer u kojem možemo vidjeti neke od velikih beštija koje ćemo tući, a uz njega stiže i službena potvrda platformi za koje je igra u razvoju – PlayStation 4 i PC. U traileru je izdavač također odlučio prikazati područje Ashlands i Ash Aragami, Adaptive God Eaters i dva nova tipa God Arcs imena Biting Edge i Ray Gun.

Premisa serijala God Eater je da svijetom vladaju bića koja se zovu Aragami i koja su gotovo istrijebila čitavu ljudsku rasu. Zbog toga ljudi sada žive u podzemlju u skloništima zvanim Ports, a jedine osobe koje se mogu boriti protiv tih bića jesu titularni God Eaters. Njihova je posebnost korištenje oružja God Arcs koja su jedina djelotvorna protiv Aragamija.

God Eater 3 bi trebao izaći ove godine, ali Bandai Namco nije još obznanio točan datum. Dok to ne naprave možete baciti pogled na spomenuti trailer i posjetiti službene stranice.