Kreativni direktor studija CD Projekt RED, Sebastian Stepien, zamijenio je bivšu tvrtku novom – Blizzardom. U životopisu gospodina Stepiena stoji rad na igri The Witcher 3, kao i režiranje naracije i settinga nadolazeće CD Projektove igre Cyberpunk 2077.

Vijest o njegovom “bijegu” otkrivena je putem njegovog LinkedIn profila. Tako će Stepien biti zaposlen u Blizzardovom kalifornijskom uredu, također na poziciji kreativnog direktora.

Stepien je bio dijelom terceta kreativnih direktora koji su radili na igri The Witcher 3, uključujući Konrada Tomaskiewicza i Mateusza Kanika. Ako je suditi po njegovoj LinkedIn stranici, u studiju CD Projekt Red počeo je raditi 2006. godine kao pisac, a 2010. godine napredovao je u glavnog story dizajnera.

Prije nego se fanovi studija CD Projekt Red uznemire u strahu da je Cyberpunk 2077 u problemima, postoji realna šansa da je Stepienov posao na igri već završen. Ako je suditi prema podužem gameplay videu prikazanom prošle godine na sajmu E3, čini se da su svi aspekti priče i settinga sređeni i ispisani.

No, puno interesantnije su spekulacije vezane uz Stepienov posao u Blizzardu, o čemu govori i sva sila poslova koji su se tamo od nedavno otvorili, a vezani su uglavnom uz zasad neobjavljene projekte.

Stoga, na kojim zasad nenajavljenim igrama će Stepien točno raditi u Blizzardu, ostaje vidjeti.