Već par mjeseci internetom kruže glasine da razvojni studio Deck Nine (zaslužan za prequel Life is Strange: Before the Storm iz 2017.) radi na novoj igri Life is Strange: True Colors, neovisno o studiju Dotnod Entertainment koji je zaslužan za originalna dva nastavka serijala. Današnja Square Enixova live prezentacija to je sada potvrdila te je True Colors dobio službenu najavu i detaljni prikaz.

Krenimo redom. Sve prethodne postojeće glasine pokazale su se istinitima, pa će tako u Life is Strange: True Colors nova protagonistica biti Alex Chen, amerikanka azijskog podrijetla i glazbenica koja ima nove nadnaravne moći empatije pomoću kojih može osjetiti emocije drugih ljudi. Nakon osam godina koje je provela kao siroče u posvojiteljskom sustavu, Alex se ponovno susreće sa svojim bratom Gabeom koji ju poziva u maleni pitoreskni grad Haven Springs.

Alex tako dobiva novu priliku obnoviti davno izgubljenu vezu s bratom, no čitavi pokretač radnje igre bit će njegova nagla smrt. Iako mnogi misle da je Gabe tragično poginuo u nesreći, Alex vjeruje da se iza njegove smrti skriva puno veća priča te odluči otkriti istinu.

Putem će upoznati brojne nove likove ali i neke stare te potencijalne romantične partnere kao što su Ryan i Steph – koju smo već imali prilike upoznati u Deck Nineovoj igri Life is Strange: Before the Storm. Osim što će biti sporedni lik, Steph dolazi i kao igrivi lik u bonus epizodi Wavelengths isključivo dostupnoj u Deluxe izdanju igre.

No osim što će odraditi poneku svirku i psihičkim moćima empatije moći zaći u misli i osjećati emocije drugih oko sebe, Alex će se morati suočiti i s vlastitim emocijama koje će ju obuzimati. Probleme će joj stvarati i misli drugih koje će za nju potencijalno imati negativni učinak i preplaviti ju, jer Alex nema potpunu kontrolu nad svojim nadnaravnim moćima.

Potvrđeno je i da će True Colors imati poveznice s prequelom Before the Storm, jer će jedan od važnih sporednih likova biti Steph, s kojom je Chloe išla u školu

Life is Strange: True Colors izlazi 10. rujna 2021. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Za razliku od prethodnih epizodnih nastavaka, izaći će kao jedna cjelovita igra (iako se priča sastoji od poglavlja). Prednarudžbe su dostupne već od danas, no to nije sve, jer najavljen je i paket Life is Strange Remastered Collection koji uključuje kompletne remastere originalne igre Life is Strange i prequela Before the Storm. Više o tome na ovome linku.

Sve navedeno samo je mali dio onoga što su Deck Nine i Square Enix večeras otkrili, pa detaljni gameplay i “behind the scenes” proces razvoja igre pogledajte na kraju ove vijesti u snimci kompletne desetominutne prezentacije. Dotada ćemo baciti hint kako jedina nepoznanica ostaje glasina da je ovo standalone igra (kao i Before the Storm), dok originalni studio Dotnod Entertainment radi na punokrvnom “nastavku” Life is Strange 3.