Tijekom vikenda internetom su se proširile glasine da bi Square Enix konačno mogao službeno najaviti Final Fantasy XVI, i to na Sonyjevom eventu PlayStation 5 Showcase koji se odvija ove srijede 16. rujna.

O idućem nastavku sage Final Fantasy nakon uspješnog Final Fantasy XV iz 2018. godine (i, dakako, iznimno uspješnog remakea Final Fantasy VII) šuška se već dugo i nekako je logično da Square Enix radi na nastavku, no stvar se sada zakuhala iz nekoliko razloga. Osim što je nedavno otvoren potpuno novi twitter profil za igru Final Fantasy XVI, mnogi vjeruju da Square Enix sprema najavu nastavka i zbog činjenice što je brend menadžer serijala Final Fantasy – Shinji Hashimoto retweetao Sonyjevu objavu eventa PlayStation 5 Showcase.

Treća i posljednja činjenica koja se veže uz prethodne dvije je i informacija da je razvojni tim koji nam je donio Final Fantasy XIVnedavno objavio da su zaronili duboko u razvojnu fazu i da rade na svome novom projektu. O kakvom se projektu radi, nisu objasnili, osim da su u potrazi za zaposlenicima koji će svijet te nenajavljene igre učiniti “zabavnim i iznenađujućim”. 

Hoće li se ustanoviti da se radi upravo o igri Final Fantasy XVI i hoće li Square Enix novi nastavak sage najaviti ove srijede na eventu PlayStation 5 Showcase, saznat ćemo za manje od tri dana.