Kao da jedna današnja vijest o pothvatima kompanije SEGA nije bila dovoljna, stiže velika vijest da ta kompanija radi na visokobudžetnim rebootovima svojih legendarnih serijala Jet Set Radio i Crazy Taxi pomoću kojih bi se konačno plasirali na moderno live-service multiplayer tržište.

Prema novom izvještaju portala Bloomberg, izvori bliski slučaju tvrde kako SEGA ima plan stvoriti igre koje će polučiti golemi uspjeh i postati globalni hitovi kakav je stvorio Epic Games s igrom Fortnite. Rebootovi igara Jet Set Radio i Crazy Taxi izašli bi u idućih dvije do tri godine kao prve igre Segine prošle godine najavljene inicijative “Super Game”.

Podsjećamo, kroz tu inicijativu SEGA ima plan stvoriti obnavljajuće izvore prihoda i izgraditi online zajednicu koja bi se okupila oko kompanijinih postojećih intelektualnih vlasništva i IP-ova. Fortnite su, ističe Bloomberg, uzeli kao uzor za takve igre koje bi bile besplatne, dostupne na svim platformama i koje bi uključivale golema multiplayer natjecanja i dodatke poput vozila, gradnje i društvenih evenata, potičući igrače na dodatne kupnje predmeta unutar igara.

Bloomberg prenosi i da je reboot legendarne igre Crazy Taxi navodno u izradi više od godinu dana, a izvori bliski slučaju, koji su htjeli ostati anonimni, upućuju i na Segin prošlogodišnji financijski izvještaj u kojemu su i Jet Set Radio i Crazy Taxi navedeni kao igre čiji potencijal kompanija ponovno želi iskoristiti kao veliki izvor zarade tako što će ih modernizirati za nove mlade generacije igrača.

Obje igre na svjetsku su scenu stupile 2000. godine kad su izašle na konzolu Sega Dreamcast, a obje su ostvarile fenomenalan uspjeh te se smatraju nekima od najboljih igara ikad napravljenih. Crazy Taxi kasnije je dobio šest nastavaka i verzija i to za PC, PlayStation 2, PlayStation 3, Nintendo Gamecube, Xbox 360, pa i iOS i Android, dok je nastavak igre Jet Set Radio nazvan Jet Set Radio Future zaživjeo ekskluzivno na Xboxu, iako je prva igra kasnije portana na razne druge platforme.

Kako prenosi Bloomberg, glasnogovornik kompanije SEGA rekao je da tvrtka u ovom trenutku nema komentara na glasine i tvrdnje izvora bliskih slučaju te se ne žele službeno izjasniti, što bi moglo značiti ili da glasine nisu u potpunosti točne ili da SEGA ima plan rebootove igara Crazy Taxi i Jet Set Radio službeno najaviti tek nešto kasnije. Kako god bilo, ako se ove informacije pokažu istinitima, bit će to Segin konačni veliki upliv u svijet modernih live-service multiplayer igara.