Već neko vrijeme šuška se o tome kako Microsoft priprema novu verziju konzole Xbox One S i to onu koja uopće neće imati čitač diska već ćemo igre na njoj igrati isključivo digitalno. Prema novim informacijama, izgleda da su danas procurile slike te konzole te se čini da je već poznat i njezin datum izlaska na tržište.

Naime, kako navodi portal Windows Central, prvotne informacije o tome da Microsoft radi na konzoli Xbox One S bez diska kodnog imena “Maverick” počele su cirkulirati internetom u studenom prošle godine, a danas iz Windows Centrala tvrde kako su dobili fotografije samog proizvoda koji se sada zove “Xbox One S All-Digital“, kao i informacije o Microsoftovim planovima za konzolu, tehničkim specifikacijama i vremenskom okviru kada će izaći.

Photoshop maketa fotografije koju je Windows Central priskrbio. Fotografija preuzeta s portala Windows Central

Što se samog dizajna tiče, konzola, kažu iz Windows Centrala, izgleda identično prijašnjoj verziji Xbox One S-a, osim što ova nova nema ulaz za disk niti gumb za izbacivanje diska. Sa strane tehničkih specifikacija, Xbox One S All-Digital imat će 1TB prostora na tvrdom disku, a dolazit će s kodovima za čak tri igre: Forza Horizon 3, Sea of Thieves i Minecraft u jednom paketu.

Također, s obzirom da neće imati ulaz za disk, pretpostavljaju da će ova verzija konzole biti jeftinija od klasične verzije, odnosno najjeftinija verzija u ponudi svih konzola Xbox One dosada, što će, kažu, biti odlično za pridošlice i sve one koji još uvijek nisu kupili nijednu verziju konzole, no napominju kako točna cijena u ovom trenutku još uvijek nije poznata.

Photoshop replika fotografije pakiranja nove konzole. Fotografija preuzeta s portala Windows Central

Na kraju, iz Windows Centrala ističu kako su ranije predviđali da će Xbox One S All-Digital izaći sredinom svibnja, a sada navode da su dobili dokumente u kojima se spominje 7. svibnja 2019. kao točan datum izlaska konzole.

Je li to zaista tako, zove li se zaista nova verzija konzole Xbox One S All-Digital te izlazi li ovoga svibnja ili ipak ne, nije sto posto sigurno te bi bilo razborito pričekati službene informacije iz Microsofta. Stoga ćemo ovu vijest uzeti sa zrncem soli i tretirati ju kao jako dobro plasiranu glasinu.